Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι δύο τελευταίοι οίκοι μόδας του ομίλου ειδών πολυτελείας Kering που χρησιμοποιούσαν αληθινή γούνα ζώων, οι Saint Laurent και Brioni, σταματούν να την χρησιμοποιούν άμεσα και στρέφονται σε πιο οικολογικές λύσεις. Είχαν προηγηθεί οι οίκοι Gucci, Balenciaga, Bottega Veneta και Alexander McQueen. Εδώ και πολλά χρόνια πολλοί οίκοι ειδών πολυτελείας, ανάμεσά τους κολοσσοί όπως η Chanel έχουν γυρίσει την πλάτη στην γούνα.

Μόνο οι φίρμες Brioni και Saint Laurent είχαν απομείνει στον όμιλο Kering να επιμένουν, αναγκάζοντας την οργάνωση υπεράσπισης των ζώων Peta να διαδηλώσει στις 10 Μαρτίου μπροστά από την μπουτίκ του Saint Laurent στην λεωφόρο Montaigne, μετά τις διαμαρτυρίες που εκδηλώθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωση όταν κυκλοφόρησε διαφήμιση με την Κέιτ Μος να φορά πανωφόρι από γούνα αλεπούς.

Γραπτή διαμαρτυρία της Peta ζητούσε από τους Saint Laurent και Brioni να ακολουθήσουν τις εκατοντάδες άλλες φίρμες όπως οι Armani, Burberry, Chanel, Gucci, Macy's, Michael Kors, Prada και Versace, που δεν πωλούν ρούχα και αξεσουάρ με γούνα. «Θεωρούμε ότι η σφαγή ζώων που δεν θα φαγωθούν, αποκλειστικά και μόνο για την χρησιμοποίηση της γούνας τους δεν συμφωνεί με την σύγχρονη έννοια της πολυτέλειας...όσο για τα στάνταρντ που συνδέονται με την μεταχείριση των ζώων που δημοσιεύθηκαν από τον όμιλο το 2019, συνεχίζουν να εφαρμόζονται αυστηρά, πρόκειται για ίνες ή ζωικά προϊόντα... άρα θεωρούμε ότι είναι δική μας ευθύνη να προχωρήσουμε τα πράγματα», εξήγησε ηΗ Μαρί-Κλερ Νταβέ, διευθύντρια αειφόρου ανάπτυξης στον όμιλο Kering.

Από την πλευρά του, ο ανταγωνιστικός όμιλος LVMH δήλωσε στο AFP ότι «αφήνει στους οίκους του την δυνατότητα να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν γούνα για να προσφέρουν στους πελάτες του, προϊόντα γούνας κατασκευασμένα με τον πλέον ηθικό και υπεύθυνο κατά το δυνατόν τρόπο». Διευκρινίζει ότι έχει απαγορεύσει την χρήση γούνας που προέρχεται από ζώα απειλούμενα με εξαφάνιση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA