Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ισπανία: Έκλεισε και το αεροδρόμιο στη Λα Πάλμα - Συνεχίζονται οι ηφαιστειακές εκρήξεις

Οι συνεχείς εκρήξεις από το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα και τα ποτάμια λάβας που συνεχίζουν να ρέουν ακατάπαυστα στη Λα Πάλμα, ανάγκασαν τη διαχειρίστρια εταιρεία του αερολιμένα του νησιού «Aena» να κλείσει εντελώς το αεροδρόμιο

(Πηγή: Associated press)
(Πηγή: Associated press)

Οι συνεχείς εκρήξεις από το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα και τα ποτάμια λάβας που συνεχίζουν να ρέουν ακατάπαυστα στη Λα Πάλμα, ανάγκασαν τη διαχειρίστρια εταιρεία του αερολιμένα του νησιού «Aena» να κλείσει εντελώς το αεροδρόμιο. «Το αεροδρόμιο της Λα Πάλμα δεν λειτουργεί λόγω της συσσώρευσης τέφρας. Επιχειρήσεις καθαρισμού έχουν ξεκινήσει, όμως η κατάσταση ενδέχεται να αλλάξει οποιαδήποτε στιγμή», έγραψε στο Twitter.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης, είναι ότι οι Αρχές ανέφεραν πως οι 160 πολίτες που απομακρύνθηκαν από τρεις πόλεις την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, λόγω της «εξέλιξης της ηφαιστειακής δραστηριότητας». Η εκρηκτική δραστηριότητα του ηφαιστείου εντάθηκε και εισήλθε στην πιο έντονη φάση της έως τώρα, ενώ από την την περασμένη Κυριακή, που ξεκίνησαν οι εκρήξεις έχουν εκτοξεύσει χιλιάδες τόνοι λάβας, έχουν καταστρέψει εκατοντάδες σπίτια και περισσότεροι από 6000 πολίτες μεταφέρθηκαν εκτός των κατοικιών τους.

Λα Πάλμα: Οι τρεις πόλεις που εκκενώθηκαν

Οι Αρχές στην ισπανική νήσο Λα Πάλμα διέταξαν την εκκένωση των πόλεων Ταχούγια, Τακάντε ντε Αμπάχο και του τμήματος της Τακάντε ντε Αρίμπα, που δεν είχε εκκενωθεί ακόμη, λόγω της έκρηξης του ηφαιστείου. Αρχικά, δόθηκε εντολή στους κατοίκους αυτών των πόλεων να μείνουν στα σπίτια τους, όμως στη συνέχεια οι Αρχές προχώρησαν στην επιχείρηση εκκένωσης λόγω της ολοένα και πιο έντονης ηφαιστειακής δραστηριότητας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Παράλληλα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Λα Πάλμα έλαβαν εντολή να αποσυρθούν από την πόλη Τοντόκε, λόγω των εντεινόμενων ηφαιστειακών εκρήξεων, όπως έγινε γνωστό από tweet που ανήρτησαν. «Αποσυρθήκαμε από την περιοχή λόγω της έντασης των ηφαιστειακών εκρήξεων, της αύξησης των πυροκλαστικών υλικών και της έντονης παρουσίας τέφρας», ανέφερε χαρακτηριστικά σε tweet σήμερα, Παρασκευή (24/9), η πυροσβεστική υπηρεσία.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Λα Πάλμα #ηφαίστειο #αεροδρόμιο #έκρηξη