Μενού
  • Α-
  • Α+

«Λάδι στη φωτιά» ρίχνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενοχλημένος από την άρνηση του Τζο Μπάιντεν να τον συναντήσει. Ο Τούρκος πρόεδρος προανήγγειλε πως θα προχωρήσει στην αγορά πρόσθετων συστοιχιών του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400, παρά τις έντονες αντιδράσεις της Ουάσιγκτον.

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Σκούρα τα βρήκε ο Ερντογάν στις ΗΠΑ - Γιατί αυξάνει την ένταση με την Ελλάδα

Μάλιστα ο Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, ότι κανένας δεν μπορεί να επέμβει σε αυτή την απόφαση. «Κανείς δεν θα είναι σε θέση να εμπλακεί στους όρους και το είδος του αμυντικού συστήματος που θα αποκτήσουμε, από ποια χώρα θα είναι και σε τι επίπεδο», δήλωσε ο Ερντογάν, όταν ερωτήθηκε αν σκοπεύει να προχωρήσει σε νέα αγορά. «Μόνο εμείς παίρνουμε τέτοιες αποφάσεις», τόνισε.

Τον Αύγουστο, ο Αλεξάντερ Μικέγιεφ, επικεφαλής της ρωσικής κρατικής εταιρείας εξαγωγής οπλικών συστημάτων, είχε δηλώσει ότι η διαπραγμάτευση με την Τουρκία για μια νέα συμφωνία για τους S-400, ήταν στο τελικό στάδιο. Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε, ότι εντός της εβδομάδας, θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο στο θέρετρο Σότσι, στη Μαύρη Θάλασσα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίδραση στις δηλώσεις Ερντογάν από την Αμερικανική κυβέρνηση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA