Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Βρετανία είναι έτοιμη να εισαγάγει περαιτέρω μέτρα για να βοηθήσει να διανεμηθούν καύσιμα στα πρατήρια βενζίνης μετά τα προβλήματα τις εφοδιαστικές αλυσίδες λόγω της έλλειψης οδηγών φορτηγών, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Διαβάστε ακόμη: Βρετανία: Πανικός στα πρατήρια για λίγη βενζίνη - Σε ετοιμότητα οι ένοπλες δυνάμεις

Η έλλειψη οδηγών φορτηγών στη Βρετανία έχει οδηγήσει τους καταναλωτές στο να σπεύσουν πανικόβλητοι να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους σε ορισμένες αγγλικές πόλεις, σχηματίζοντας μεγάλες ουρές στα πρατήρια, αρκετά από τα οποία έχουν ‘στεγνώσει’ ή απλά κλείσει. «Αυτό που κάνουμε ως υπεύθυνη κυβέρνηση (είναι) να προχωρήσουμε στα απαραίτητα προκαταρκτικά βήματα, εάν χρειαστούν περαιτέρω μέτρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Μπόρις Τζόνσον:  Η χώρα εξασφαλίζει όλo τον απαραίτητο προγραμματισμό στην εφοδιαστική αλυσίδα για τα Χριστούγεννα

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση κάνει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για την εφοδιαστική αλυσίδα ενόψει των Χριστουγέννων καθώς οι Βρετανοί συνεχίζουν να πανικοβάλλονται για να αγοράσουν καύσιμα, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές σε μερικά πρατήρια καυσίμων.

«Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να εξασφαλίσουμε ότι κάνουμε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για να περάσουμε μέχρι τα Χριστούγεννα και μετά, όχι μόνο στον εφοδιασμό των πρατηρίων βενζίνης αλλά σε όλα τα μέρη της εφοδιαστικής μας αλυσίδας», δήλωσε ο Τζόνσον μιλώντας στα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα.

Η έλλειψη οδηγών, που οφείλεται τόσο στην πανδημία όσο και στο Brexit, διαρκεί μήνες, με τους Εργατικούς να κατηγορούν τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον ότι «κοιμήθηκε στο τιμόνι» και ότι δεν παρενέβη εγκαίρως. Το πρόβλημα έχει φτάσει και στα ράφια των σούπερ μάρκετ, τα οποία καταγγέλλουν καθυστερήσεις στις παραδόσεις προϊόντων, ενώ τα αποθέματα σε άλλα έχουν εξαντληθεί.

Οι οργανώσεις των γιατρών, των νοσηλευτών ή ακόμη και των σωφρονιστικών υπαλλήλων ζητούν οι εργαζόμενοι πρώτης γραμμής να έχουν προτεραιότητα στα βενζινάδικα, όπου τις τελευταίες ημέρες οι Βρετανοί, ανήσυχοι για το ενδεχόμενο έλλειψης καυσίμων, κάνουν ουρές. «Αφήστε τους εργαζόμενους πρώτης γραμμής να γεμίσουν πρώτοι», είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της Mirror, ενώ η The Sun επικρίνει τη βρετανική κυβέρνηση, καταγγέλλοντας «το χάος και τη σύγχυση».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA