Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Αμερικανός ηθοποιός, Ρίτσαρντ Γκιρσυμφώνησε να καταθέσει εναντίον του ακροδεξιού πρώην υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι, στην δίκη για την υπόθεση «Open Arms» σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian. Τον Αύγουστο του 2019, ο Ματέο Σαλβίνι ανάγκασε να παραμείνουν στα ανοικτά των ιταλικών ακτών επί έξι ημέρες 147 μετανάστες και πρόσφυγες. Την επιχείρηση διάσωσης είχε αναλάβει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Open Arms».

Διαβάστε ακόμη: Ντόναλντ Τραμπ: Αποκαλυπτικό βιβλίο ξεσκεπάζει τα «τρομοκρατικά» ξεσπάσματα θυμού του

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ ο οποίος εκείνη την περίοδο έκανε διακοπές με την οικογένειά του στην Τοσκάνη, έμαθε για το πλοίο, μίλησε με την ΜΚΟ και ταξίδεψε στη Σικελία για να βοηθήσει στη μεταφορά τροφίμων και προμηθειών στους ανθρώπους που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στο πλοίο.

Ο ηθοποιός παρευρέθηκε αργότερα σε ένα συνέδριο στη Λαμπεντούζα και παρότρυνε τους πολίτες μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος να στηρίξουν τη ΜΚΟ και τους ανθρώπους που διέσωσε. «Όσοι βρίσκονταν στο πλοίο θα είχαν χαθεί», ανέφερε ο αμερικανός ηθοποιός στο βίντεο.

«Είχα έρθει ξανά στη Λαμπεντούζα, πριν από δυο ή τρία χρόνια, για να επισκεφθώ ένα camp μεταναστών, επομένως ξέρω την κατάσταση από πρώτο χέρι», είπε χαρακτηριστικά ο Γκιρ. «Είναι άνθρωποι που έχουν βιώσει φρικτές καταστάσεις. Έχουν υποφέρει πολύ. Τους αποκαλούν μετανάστες, αλλά είναι πρόσφυγες που χρειάζονται βοήθεια». Μετά από 19 ημέρες, όλοι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες μπόρεσαν να αποβιβαστούν στη Λαμπεντούζα.

Την περασμένη εβδομάδα, οι συνήγοροι που εκπροσωπούν την «Open Arms» κατέθεσαν μια λίστα μαρτύρων που είναι πρόθυμοι να καταθέσουν εναντίον του Σαλβίνι, μεταξύ των οποίων και του ηθοποιού. Σε επικοινωνία του Guardian, με την Open Arms επιβεβαιώθηκε ότι ο Γκιρ θα καταθέσει, εάν ο δικαστής το επιτρέψει. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται στις 23 Οκτωβρίου.

«Αν κάποιος θέλει να μετατρέψει τη δίκη σε σόου και θέλει να δει τον Ρίτσαρντ Γκιρ, ας πάει στον κινηματογράφο, όχι σε δικαστήριο», δήλωσε ο Σαλβίνι σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa. «Τον γνωρίζω ως ηθοποιό, αλλά δεν καταλαβαίνω τι μαθήματα θέλει να μου δώσει», πρόσθεσε, αλλά υποσχέθηκε να ζητήσει ένα αυτόγραφο του Γκιρ, για τη μητέρα του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA