Μενού
  • Α-
  • Α+

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη από την αποκάλυψη πως στρατιωτικός αστυνομικός άφησε σημείωμα αυτοκτονίας στο οποίο παραδέχτηκε πως ήταν υπαίτιος για βιασμούς και δολοφονίες από τη δεκαετία του 1980. Το κυνήγι του κατά συρροή δολοφόνου της Γαλλίας τελείωσε την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου με την αυτοκτονία του 59χρονου Φρανσουά Βεροβέ και την παραδοχή του πως ευθύνεται για αποτρόπαια εγκλήματα. 

Η σορός του βρέθηκε στα νότια της Grau-du-Roi και θεωρείται πως ήταν ο «βλογιοκομμένος δολοφόνος», όπως τον είχαν ονομάσει οι αστυνομικοί, ο οποίος είναι υπαίτιος για 4 δολοφονίες και έξι βιασμούς που έγιναν από το 1986 και μετά. Ο Φρανσουά Βεροβέ έδωσε τέλος στη ζωή του αμέσως μετά την έναρξη της έρευνας για τον εντοπισμό του «βλογιοκομμένου δολοφόνου» και αφότου οι Αρχές τον είχαν υποψιαστεί. Ανάμεσα στα αποτρόπαια εγκλήματα του «βλογιοκομμένου δολοφόνου» είναι και η δολοφονία και ο βιασμός 11χρονης Σεσίλ Μπλοχ το 1986. 

Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος Φρανσουά Βεροβέ, ο οποίος ήταν παντρεμένος με δύο παιδιά, ανέφερε στο σημείωμά του ότι κατά τη διάρκεια του της δολοφονικής μανίας του «δεν ήταν καλά». Ισχυρίστηκε πως σταμάτησε να σκοτώνει τη δεκαετία του ‘90. Το DNA του ταυτοποιήθηκε με εκείνο του δράστη διπλής δολοφονίας το 1987, του δράστη της δολοφονίας της 19χρονης Καρίν Λερουά το 1994 και με έξι βιασμούς. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA