Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι «κυνηγοί παιδόφιλων» είναι ένα κίνημα που τα τελευταία χρόνια λειτουργεί αυτόνομα στη Μεγάλη Βρετανία και έρχεται να συνδράμει στις προσπάθειες των Αρχών για εντοπισμό και σύλληψη παιδόφιλων. Μια από τις τελευταίες επιτυχίες τους ήταν η αποκάλυψη ενός 54χρονου άνδρα που ταξίδεψε 400 χιλιόμετρα από το Πλίμουθ το Ντέβον του Στάφορντσαϊρ για να συναντήσει ένα κορίτσι με σκοπό να το αποπλανήσει. Οι κυνηγοί παιδόφιλων με την επωνυμία Phoenix Guardians, κατάφεραν να παγιδέψουν τον Σιμς, καθώς έφτιαξαν ψεύτικο προφίλ στο Facebook μέσω του οποίου έγιναν οι συνομιλίες και κλείστηκε το επίμαχο ραντεβού και τελικά συνελήφθη έξω από ένα εμπορικό κέντρο. Η αστυνομία του κατέσχεσε το κινητό τηλέφωνο, γεγονός που αποκάλυψε ότι είχε κάνει κράτηση για δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Η όλη ιστορία γυρίζει πίσω στον Μάρτιο του 2020, όμως επανήλθε στο προσκήνιο μετά την καταδίκη του σε φυλάκιση 9 μηνών με αναστολή για 2 χρόνια για την απόπειρα εμπλοκής παιδιού σε αδίκημα αποπλάνησης ανηλίκου. Ενώ του επιβλήθηκε επίσης ποινή φυλάκισης 18 μηνών, με αναστολή για δύο χρόνια, για απόπειρα συνάντησης παιδιού έπειτα από αποπλάνηση. Επίσης, ο Σιμς για 10 χρόνια καταχωρήθηκε στο μητρώο των παιδόφιλων και θα πληρώσει υψηλό χρηματικό πρόστιμο.

Ο δικαστής, Σάλι Χάνκοκ, του είπε: «Το δικαστήριο δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί συμπεριφερθήκατε έτσι», ενώ ο εισαγγελέας Χάντερ Γκρέι τόνισε: «Ο κατηγορούμενος ταξίδεψε από το Πλίμουθ με την ελπίδα να συναντήσει το κορίτσι στο Στόουκ. Παραδέχτηκε ότι είχε επαφή μαζί της και ότι είχε προγραμματίσει συνάντηση στο ξενοδοχείο. Εκεί ωστόσο απλά θα έμεναν μαζί, ισχυρίστηκε». Ο Σιμς αντάλλαξε διαδικτυακά μηνύματα, που όσο περνούσε ο καιρός αποκτούσαν όλο και μεγαλύτερο ακατάλληλο περιεχόμενο, με ένα προφίλ το οποίο στην πραγματικότητα δεν υπήρχε και μάλιστα οι κυνηγοί παιδόφιλων είχαν ζητήσει από μια γυναίκα να ποζάρει ως η... έφηβη που θα συναντούσε ο Σιμς. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA