Μενού
  • Α-
  • Α+

Η πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας θα παντρευτεί τον αρραβωνιαστικό της, έναν πρώην συμφοιτητή της, στις 26 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία του Αυτοκρατορικού Οίκου και οι Ιάπωνες είναι δυσαρεστημένοι για την 29χρονη ανιψιά του αυτοκράτορα Ναρουχίτο. 

Η Μάκο αρραβωνιάστηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της, Κέι Κομούρο, το 2017 και αρχικά είχε εντυπωσιάσει τόσο με την κίνησή της όσο και με την κοινή συνέντευξή τους. Τέσσερα χρόνια μετά κάποια πράγματα έχουν αλλάξει. Μεσολάβησαν και δημοσιεύματα σε «κίτρινα έντυπα» ότι υπάρχει διαμάχη μεταξύ της μητέρας του Κομούρο και μιας πρώην αρραβωνιστικιάς της για χρήματα, κάνοντας λόγο πως ο Κέι δεν είναι κατάλληλος για να παντρευτεί μια πριγκίπιισα. 

Ο 29χρονος Κομούρο, ο οποίος ζει στη Νέα Υόρκη καθώς μετά τις σπουδές του στη Νομική Σχολή Fordham εργάζεται πλέον σε δικηγορικό γραφείο στο Λος Αντζελες, επέστρεψε στην Ιαπωνία τη Δευτέρα για τον γάμο τους. Η άφιξή του, μετά από τρία χρόνια συνεχούς παραμονής στις ΗΠΑ, αιχμαλώτισε τα φλας των φωτορεπόρτερ με τους περισσότερους να εστιάζουν στην... κοτσίδα του.

Η Υπηρεσία του Αυτοκρατορικού Οίκου, που οργανώνει τις ζωές των μελών της αυτοκρατορικής οικογένειας, ανακοίνωσε σήμερα την ημερομηνία του γάμου σε συνέντευξη Τύπου. Ανακοίνωσε επίσης ότι η πριγκίπισσα Μάκο πάσχει από μια μορφή διαταραχής μετατραυματικού στρες (PTSD), όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo – κάτι που θυμίζει την περίπτωση της αυτοκράτειρας Μασάκο, η οποία για χρόνια πάλευε με «διαταραχή προσαρμογής» όπως ονομάζεται. Αιτία για τα ψυχολογικά προβλήματα της πριγκίπισσας αποτελεί η κριτική που έχει δεχτεί από τα media για την επιλογή να αρραβωνιαστεί έναν «κοινό θνητό».

Η Μάκο θα εγκαταλείψει την αυτοκρατορική οικογένεια μετά τον γάμο της, ως είθισται, παρομοιάζοντάς την με τον πρίγκιπα Χάρι που άφησε τη βασιλική οικογένεια για τα μάτια της Μέγκαν Μαρκλ. Δεν θα πραγματοποιηθεί καμία από τις τελετές που συνήθως γίνονται σε έναν αυτοκρατορικό γάμο και η πριγκίπισσα θα απαρνηθεί το έκτακτο επίδομα ενός εκατομμυρίου δολαρίων το οποίο δικαιούται, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο.

Σύμφωνα με τον ιαπωνικό νόμο, οι γυναίκες μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας χάνουν την ιδιότητά τους όταν παντρεύονται έναν «κοινό θνητό», χωρίς ωστόσο να συμβαίνει το ίδιο με τους άντρες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA