ΔΙΕΘΝΗ
01/10/2021 22:29

ΗΠΑ - Κορονοϊός: Περισσότεροι από 700.000 θανάτοι από τη μετάλλαξη Δέλτα

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να ηγούνται παγκοσμίως σε αριθμό κρουσμάτων και θανάτων από τον κορονοϊό - Ξεπεράστηκε το ορόσημο των 700.000 θανάτων που σχετίζονται με τον νέο κορονοϊό, σύμφωνα με έναν απολογισμό του πρακτορείου ειδήσεων Reuters - Οι αρχές προχωρούν στη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων εμβολίων για ηλικιωμένους και εργαζόμενους σε υψηλού ρίσκου επαγγέλματα

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
ΗΠΑ - Κορονοϊός: Περισσότεροι από 700.000 θανάτοι από τη μετάλλαξη Δέλτα
Τέταρτο κύμα πανδημίας φοβούνται οι επιστήμονες το φθινόπωρο (Πηγή: Associated Press)
Ανάγνωση:

To ορόσημο των 700.000 θανάτων που σχετίζονται με τον νέο κορονοϊό (μετάλλαξη Δέλτα) ξεπέρασαν σήμερα (1/10) οι ΗΠΑ, σύμφωνα με έναν απολογισμό του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, την ώρα που οι αρχές προχωρούν στη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων εμβολίων προκειμένου να προστατεύσουν τους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους που εργάζονται σε υψηλού ρίσκου επαγγέλματα. Η χώρα κατέγραψε έναν μέσο όρο περισσότερων από 2000 θανάτων την ημέρα την τελευταία εβδομάδα, ο οποίος αντιπροσωπεύει περίπου το 60% της κορύφωσης των θανάτων τον Ιανουάριο, σύμφωνα με μια ανάλυση των δημοσίων υγειονομικών δεδομένων του Reuters.

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να ηγούνται παγκοσμίως σε αριθμό κρουσμάτων και θανάτων από την covid-19, αντιπροσωπεύοντας το 19% και το 14% όλων των καταγεγραμμένων μολύνσεων και θανάτων, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Reuters. Παγκοσμίως, οι νεκροί από την πανδημία έχουν σχεδόν φθάσει στα 5 εκατομμύρια. Η άκρως μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα οδήγησε σε μια αύξηση των κρουσμάτων Covid-19, που κορυφώθηκαν γύρω στα μέσα Σεπτεμβρίου προτού μειωθούν στα τωρινά επίπεδα, των περίπου 117.625 κρουσμάτων την ημέρα, βάσει του κινητού μέσου όρου επτά ημερών.

Ο αριθμός αυτός ωστόσο παραμένει υψηλότερος των 100.000 κρουσμάτων την ημέρα, τα οποία ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος Άντονι Φάουτσι έχει πει πως χρειάζονται προκειμένου να τερματιστεί η υγειονομική κρίση. Αν και σε εθνικό επίπεδο οι αριθμοί νοσηλειών έχουν καταγράψει πτώση τις τελευταίες εβδομάδες, ορισμένες πολιτείες, ιδίως στον αμερικανικό νότο, αντιτίθενται σε αυτήν την τάση καταγράφοντας αυξήσεις ρεκόρ, που ασκούν πίεση στα υγειονομικά συστήματά τους. Περίπου το 56% του αμερικανικού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως, με το 65% περίπου να έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση, σύμφωνα με τα στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΜΒΟΛΙΟ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΔΕΛΤΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ