Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια τεράστια φωτιά το βράδυ του Σαββάτου (2/10) προκάλεσε σοβαρή ζημιά στη φημισμένη «Σιδερένια Γέφυρα» της Ρώμης, με τμήματα της κατασκευής του 19ου αιώνα να βυθίζονται στον ποταμό Τίβερη. Η γέφυρα, που είναι γνωστή ως Πόντε ντι φέρο (Σιδερένια γέφυρα), βρίσκεται στην περιοχή Οστιένσε και είχε εγκαινιαστεί το 1864. Η πυρκαγιά ξέσπασε πιθανότατα σε παράγκες που βρίσκονται στις όχθες του Τίβερη και επεκτάθηκε στη γέφυρα, από την οποία περνούσαν σωλήνες ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου. Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι η φωτιά ξέσπασε την παραμονή των εκλογών για τον επόμενο δήμαρχο, στις οποίες το κύριο ζήτημα ήταν η γενική φθορά των υποδομών στην ιταλική πρωτεύουσα.

Οι πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν άμεσα και χρειάστηκαν τέσσερις ώρες για την κατάσβεση της φωτιάς. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί από τη φωτιά, η οποία ήταν ορατή από μακριά καθώς οι φλόγες φώτισαν τον νυχτερινό ουρανό της αιώνιας πόλης. Η γέφυρα, που χρησιμοποιείται καθημερινά για την κυκλοφορία, έκλεισε επ 'αόριστον εν αναμονή ελέγχων για την ασφάλειά της.

https://twitter.com/pasquino2000/status/1444585293680627717?ref_src=twsrc^tfwhttps://twitter.com/emergenzavvf/status/1444455919165837318?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA