Μενού
  • Α-
  • Α+

Δυνάμεις των Ταλιμπάν κατάφεραν και εξουδετέρωσαν μια ομάδα του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Καμπούλ λίγες ώρες μετά την έκρηξη που έγινε χθες (3/10) έξω από το τζαμί Eid Gah. Σημειώνεται ότι κατά τη βομβιστική ενέργεια βρήκαν το θάνατο αρκετοί πολίτες. Δεν υπήρξε επιβεβαίωση ότι η επιχείρηση συνδεόταν άμεσα με τη χθεσινή έκρηξη, η οποία ήταν η πιο σοβαρή επίθεση στην πρωτεύουσα της χώρας μετά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων στο τέλος Αυγούστου από το Αφγανιστάν.

Διαβάστε ακόμη: Αφγανιστάν: Ισχυρή έκρηξη στην Καμπούλ - Αναφορές για αρκετούς νεκρούς

Η τοπική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους, γνωστή ως ISIS-Khorasan, έχει ήδη αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις εναντίον των Ταλιμπάν και δεν έχει συμφιλιωθεί με το κίνημα που κατατρόπωσε την κυβέρνηση της Καμπούλ που υποστηριζόταν από τη Δύση. Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ δήλωσε πως μια ειδική μονάδα των Ταλιμπάν πραγματοποίησε επιχείρηση εναντίον στοιχείων του ISIS στη 17η περιφέρεια της Καμπούλ, στο βόρειο τμήμα της πόλης, αργά χθες, Κυριακή, το βράδυ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό πρακτορείο, ο Μουτζάχιντ σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε χαρακτηριστικά ότι: «Η βάση του ISIS καταστράφηκε εντελώς και όλα τα μέλη του ISIS που βρίσκονταν μέσα σ' αυτή σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα αυτής της αποφασιστικής και επιτυχημένης επίθεσης». Νωρίτερα τοπικά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει σφοδρές συγκρούσεις στην περιοχή και κάτοικοι είχαν επιβεβαιώσει πως άκουσαν εκρήξεις και πυρά στη διάρκεια της νύκτας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA