ΔΙΕΘΝΗ
04/10/2021 14:48

Κύπρος: Η εκκλησία ευλόγησε κατοικίδια για πρώτη φορά - Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Δεκάδες σκύλοι, γάτες και ένα παπαγάλος βρέθηκαν έξω από τη Μητρόπολη Λεμεσού όπου ο Μητροπολίτης Αθανάσιος τα ευλόγησε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κύπρος: Η εκκλησία ευλόγησε κατοικίδια για πρώτη φορά - Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων
Σκύλος έξω από την εκκλησία στην Κύπρο (Πηγή: Euronews/Glomex)
Ανάγνωση:

Δεκάδες σκύλοι, γάτες και ένα παπαγάλος βρέθηκαν έξω από τη Μητρόπολη Λεμεσού όπου ο Μητροπολίτης Αθανάσιος τα ευλόγησε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων. Οι ιδιοκτήτες των κατοικίδιων συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο και ο Μητροπολίτης διάβασε αποσπάσματα από τη Βίβλο.

Διαβάστε ακόμη: Σήμερα 4 Οκτωβρίου, ο άνθρωπος αφού κακοποίησε, λιντσάρισε, απαγχόνισε, λιθοβόλησε, αποφάσισε να γιορτάσει τα ζώα

«Ευλογήσαμε τα ζώα και όλα τα κατοικίδια που ήταν κοντά μας γιατί χρειαζόμαστε την παρέα τους. Αν και δεν είναι άνθρωποι, αλλά η εκκλησία ευλογεί και τα ζώα γιατί είναι και αυτά δημιούργημα του Θεού» δήλωσε ο Μητροπολίτης Αθανάσιος.

Σύμφωνα με το Euronews, αυτή είναι η πρώτη φορά στην Κύπρο που η εκκλησία ευλογεί ζώα. Ωστόσο, πολλοί ελπίζουν ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί τον επόμενο χρόνο, ενώ σημειώνουν ότι πρόκειται για μια πράξη που δείχνει αγάπη και σεβασμό. Αν και οι περισσότεροι έφεραν μόνο γάτες και σκύλους, η ανακοίνωση κάλεσε τους πιστούς να μεταφέρουν τα πάντα, από ψάρια έως αράχνες και χάμστερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΣΚΥΛΟΣ ΓΑΤΑ ΚΥΠΡΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΖΩΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΖΩΩΝ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ