Μενού
  • Α-
  • Α+

Χάος επικρατεί στον κόσμο του Διαδικτύου από το απόγευμα της Δευτέρας (4/10) όταν Facebook και Instagram τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Κι ενώ όλοι πίστευαν πως πρόκειται για μία διαδικασία που θα κρατήσει λίγο (ε, δεν ήταν και η πρώτη φορά που «έπεφτε» το Facebook), όσο περνούσαν οι ώρες, η ανησυχία έδωσε τη θέση της στον φόβο πως μιλάμε για κάτι πολύ σοβαρό, από κρίσιμη βλάβη στο σύστημα της εταιρείας του Μαρκ Ζούκερμπεργκ μέχρι το μεγαλύτερο «χακάρισμα» της Ιστορίας!

Ήδη κυκλοφορούν φήμες και αναφορές πως τα προσωπικά δεδομένα 1,5 δισ. χρηστών έχουν βγει προς πώληση σε διάφορα «πειρατικά» φόρουμ, ενώ παράλληλα υπάρχουν αναφορές πως ακόμα και τα domain names των δημοφιλών πλατφορμών έχουν...  εξαφανιστεί! Όλα αυτά συνθέτουν ένα σκηνικό που μόνο χαρούμενο δεν κάνει τον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Η απώλεια χρημάτων για τον ζάμπλουτο επιχειρηματία είναι τεράστια όσο παραμένουν ανενεργές οι δημοφιλείς πλατφόρμες. Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του το τελευταίο 24ωρο μειώθηκε κατά 5,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Πλέον, ο Ζούκερμπεργκ έχει περιουσία ύψους 117 δισεκατομμυρίων δολαρίων και είναι… μόλις ο έκτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Αυτό ήρθε ως συνέπεια της πτώσης της μετοχής της εταιρείας, ενώ παράλληλα η ζημιά στην παγκόσμια οικονομία έχει φτάσει στα 160 εκατ. δολάρια μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

Ο λόγος, πάντως, της πτώσης της μετοχής της Facebook και της απώλειας χρημάτων για τον Ζούκερμπεργκ δεν είναι μόνο το γεγονός ότι «έπεσε» το Facebook, το Instagram και το WhatsApp. Η εταιρεία έχει να αντιμετωπίσει και το ζήτημα που ανέκυψε με τις αποκαλύψεις της Φράνσις Χάουγκεν για την αρνητική επίδραση του Instagram στους εφήβους και με την επικείμενη ακρόασή της από το Κογκρέσο την Τρίτη…

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA