Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια απο τις χειρότερες νύχτες στην ιστορία του βιώνει απόψε το Facebook το οποίο απο το απόγευμα παραμένει εκτός λειτουργίας χωρίς κανείς στην πραγματικότητα να γνωρίζει τι συμβαίνει. Οι άνθρωποι του γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προσπαθούν να επαναφέρουν την πλατφορμα σε λειτουργία και ανά τακτά χρονικά διαστήματα ενημερώνουν τους χρήστες για το στάδιο το οποίο βρίσκονται οι προσπάθειες. Αυτό που έχει ιδιαίτερη αξία είναι πως οι άνθρωποι του Facebook ενημερώνουν τους χρήστες μέσω... Twitter!

Αυτό έκανε και ο Mike Schroepfer, επικεφαλής τεχνολογίας της εταιρείας, ο οποίος με ένα τίτιβισμά του ζήτησε «συγγνώμη σε όλους όσοι επηρεάζονται από τις διακοπές των υπηρεσιών που υποστηρίζονται από το Facebook. Αντιμετωπίζουμε προβλήματα δικτύωσης και οι ομάδες εργάζονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα για τον εντοπισμό σφαλμάτων και την αποκατάστασή τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα»! Τα μηνύματα των ανθρώπων του Facebook μέσω Twitter ξεκίνησαν περίπου απο τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας όταν πλέον τα προβλήματα στη χρήση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης είχαν παρατηρηθεί σχεδόν σε όλο τον κόσμο.

Η πρώτη επίσημη ενημέρωση είχε προέλθει απο τον υπεύθυνο επικοινωνίας της εταιρείας, Άντι Στόουν ο οποίος χωρίς να γνωρίζει την «καταιγίδα» που θα ακολουθούσε ενημέρωνε τους χρήστες του Facebook πως γίνεται ότι είναι δυνατό προκειμένου η κανονικότητα να επανέλθει σύντομα. Απο εκείνη την ώρα και έπειτα η πλατφόρμα παραμένει εκτός λειτουργίας με τα σενάρια για το τι ακριβώς συμβαίνει να είναι πολλά αλλά δυο να είναι τα επικρατέστερα.

Το πρωτο είναι να πρόκειται για κάποιο σημαντικό τεχνικό πρόβλημα με το σύστημα Domain Name (DNS) το οποίο προκάλεσε το κρασάρισμα. Το δεύτερο είναι να πρόκειται ακόμα και για δολιοφθορά, κάτι που ακούγεται έντονα ειδικά μετά την αποκάλυψη της ρεπόρτερ τεχνολογίας των New York Times, Σίρα Φρένκελ, πως οι κάρτες εισόδου των εργαζομένων της εταιρείας Facebook έχουν μπλοκάρει και δεν μπορούν να μπουν στο κτίριο των κεντρικών γραφείων για να διορθώσουν το πρόβλημα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA