ΔΙΕΘΝΗ
05/10/2021 10:10

Μαρκ Ζούκεμπεργκ: Πώς το FacebookDown τον «γκρέμισε» από τη λίστα των δισεκατομμυριούχων

Μέσα σε λίγες ώρες ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ που κατέχει το 15% των μετοχών του Facebook έχασε περίπου 6 δις δολάρια και έπεσε στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου – Παραμένει στην κορυφή ο Έλον Μασκ με καθημερινά κέρδη

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Μαρκ Ζούκεμπεργκ: Πώς το FacebookDown τον «γκρέμισε» από τη λίστα των δισεκατομμυριούχων
Ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ (πηγή: AP Photos)
Ανάγνωση:

Το Facebook και οι οι εφαρμογές του ομίλου, όπως το Instagram και το Whatsapp έμειναν εκτός λειτουργίας για περισσότερες από έξι ώρες προκαλώντας, πέρα από τη σύγχυση στους χρήστες των social media, μεγάλες οικονομικές απώλειες τόσο στην εταιρία όσο και στον ίδιο τον Μαρκ Ζούκεμπεργκ που κατέχει περίπου το 15% των μετοχών.

Ο ιδρυτής του Facebook είδε την περιουσία του να μειώνεται περίπου κατά 6 δισεκατομμύρια αυτές τις ώρες που οι πλατφόρμες ήταν εκτός λειτουργίας και παράλληλα έπεσε στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Τη στιγμή που η τιμή της μετοχής του Facebook μειωνόταν κατά 5% ενώ δημιουργούνταν προβλήματα και σε επιχειρήσεις που έχουν άμεση σχέση με την πλατφόρμα και τις εφαρμογές του, ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ έβλεπε την περιουσία του να μειώνεται κατά 4,81% που μεταφράζεται σε 5,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μοιραία βρέθηκε χαμηλότερα στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους, όπως τη δημοσιεύσει το Forbes, με τον Λάρι Έλισον που δραστηριοποιείται στο software να τον προσπερνά και να τον «ρίχνει» στην έκτη θέση της σχετικής λίστας. Πλέον η περιουσία του Ζούκεμπεργκ αποτιμάται στα 116,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο παραμένει ο ιδιοκτήτης της Tesla και της Space X, Έλον Μασκ που τις τελευταίες ώρες αύξησε την περιουσία του κατά 1,4 δις δολάρια και πλέον φτάνει τα 201,2 δις.

Στη δεύτερη θέση συνεχίζει ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος με 186,6 δις δολάρια και στην τρίτη θέση είναι ο Γάλλος Μπερνάρ Αρνό, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LVMH, με 173,3 δις.

H λίστα του Forbes

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΜΑΡΚ ΖΟΥΚΕΡΜΠΕΡΓΚ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΤΖΕΦ ΜΠΕΖΟΣ FACEBOOK INSTAGRAM FORBES
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ