Μενού
  • Α-
  • Α+

Το Facebook και οι οι εφαρμογές του ομίλου, όπως το Instagram και το Whatsapp έμειναν εκτός λειτουργίας για περισσότερες από έξι ώρες προκαλώντας, πέρα από τη σύγχυση στους χρήστες των social media, μεγάλες οικονομικές απώλειες τόσο στην εταιρία όσο και στον ίδιο τον Μαρκ Ζούκεμπεργκ που κατέχει περίπου το 15% των μετοχών.

Ο ιδρυτής του Facebook είδε την περιουσία του να μειώνεται περίπου κατά 6 δισεκατομμύρια αυτές τις ώρες που οι πλατφόρμες ήταν εκτός λειτουργίας και παράλληλα έπεσε στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. 

Τη στιγμή που η τιμή της μετοχής του Facebook μειωνόταν κατά 5% ενώ δημιουργούνταν προβλήματα και σε επιχειρήσεις που έχουν άμεση σχέση με την πλατφόρμα και τις εφαρμογές του, ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ έβλεπε την περιουσία του να μειώνεται κατά 4,81% που μεταφράζεται σε 5,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μοιραία βρέθηκε χαμηλότερα στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους, όπως τη δημοσιεύσει το Forbes, με τον Λάρι Έλισον που δραστηριοποιείται στο software να τον προσπερνά και να τον «ρίχνει» στην έκτη θέση της σχετικής λίστας. Πλέον η περιουσία του Ζούκεμπεργκ αποτιμάται στα 116,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο παραμένει ο ιδιοκτήτης της Tesla και της Space X, Έλον Μασκ που τις τελευταίες ώρες αύξησε την περιουσία του κατά 1,4 δις δολάρια και πλέον φτάνει τα 201,2 δις.

Στη δεύτερη θέση συνεχίζει ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος με 186,6 δις δολάρια και στην τρίτη θέση είναι  ο Γάλλος Μπερνάρ Αρνό, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LVMH, με 173,3 δις.

H λίστα του Forbes

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA