Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια ειδική επιτροπή της πολιτείας του Τέξας των ΗΠΑ που είναι αρμόδια να παρέχει χάρες σε καταδικασθέντες ψήφισε χθες (4/10) υπέρ της απονομής πλήρους χάριτος μετά θάνατον στον Τζορτζ Φλόιντ για μια καταδίκη του 2004, η οποία αφορούσε κατοχή ναρκωτικών. Την ανακοίνωση την έκανε η γενική εισαγγελία της κομητείας Χάρις.

Διαβάστε ακόμη: Βραβεία Πούλιτζερ: Τιμήθηκε η έφηβη που τράβηξε την δολοφονία Φλόιντ - Ποιοι άλλοι βραβεύτηκαν

Ο Φλόιντ, ένας 46χρονος μαύρος Αμερικανός, που πέθανε τον Μάιο του 2020 κατά τη βίαιη σύλληψή του όταν ένας λευκός αστυνομικός κράτησε το γόνατό του στον λαιμό του επί σχεδόν εννέα λεπτά, αναδείχθηκε σε πρόσωπο του κινήματος κατά της αστυνομικής βίας και του φυλετικών διακρίσεων στο αμερικανικό δικαστικό σύστημα. Η επιτροπή στο Τέξας ψήφισε ομόφωνα να του δοθεί χάρη μετά θάνατον, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία πρόσθεσαν ότι η πρόταση θα υποβληθεί στον κυβερνήτη του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ, ο οποίος θα λάβει την τελική απόφαση.

Ο Φλόιντ είχε καταδικαστεί μετά τη σύλληψη του τον Φεβρουάριο του 2004 επειδή πουλούσε κοκαΐνη αξίας 10 δολαρίων στο Τέξας όπου ζούσε την περίοδο εκείνη. Αργότερα ο Φλόιντ δήλωσε ένοχος και καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλάκιση. «Λυπούμαστε για την απώλεια του πρώην κατοίκου του Χιούστον Τζορτζ Φλόιντ και ελπίζουμε η οικογένειά του να ανακουφιστεί από την απόφαση της επιτροπής», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της κομητείας Χάρις, ο Κιμ Ογκ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA