Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Πέθανε σε ηλικία 112 ετών ο γηραιότερος Γάλλος

Έζησε όλα τα σπουδαία γεγονότα που σημάδεψαν τον προηγούμενο αιώνα, έγινε πατέρας τριών παιδιών και όπως ο ίδιος έλεγε αν ηταν στο χέρι του θα ήθελε να ζήσει μέχρι τα 200

Σε ηλικία 112 ετών, στο σπίτι του στο Φορ-ντε-Φρανς, στο γαλλικό νησί της Μαρτινίκας, πέθανε ο γηραιότερος Γάλλος ο οποίος έζησε και είδε με τα μάτια του όλα τα σπουδαία γεγονότα που σημάδεψαν τον προηγούμενο αιώνα. Ο Τεομπάλντ, ο οποίος ήταν λιμενεργάτης και ναυτικός-ψαράς, γεννήθηκε στις 17 Απριλίου του 1909 και έζησε μια ζωή η οποία θα μπορούσε να γίνει και βιβλίο αφού ήταν μάρτυρας όλων των μεγάλων αλλαγών που γνώρισε η ανθρωπότητα. Οι συγγενείς του συνήθιζαν να διηγούνται ότι ο αυτός ο πατέρας τριών παιδιών γεννήθηκε στην πραγματικότητα το 1907, κάτι που ποτέ δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί.

Το Γαλλικό Πρακτορείο είχε συναντήσει τον υπερήλικα το 2019, μιλώντας μαζί του για τις πολλές αναμνήσεις του από την ενεργό ζωή του, τα νεανικά και παιδικά του χρόνια πριν από έναν και πλέον αιώνα.Στη δημοσιογράφο που του μιλούσε για την ηλικία του, εκείνος απαντούσε χαμογελώντας: «Αν εξαρτάται από μένα, μπορώ να ζήσω μέχρι τα 200»!

Κάτοικος του Πουάντ ντε Νεγκρ, στην πρωτεύουσα Φορ-ντε Φρανς, ο Τεομπάλντ ορίστηκε τον Μάρτιο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης κατοίκων της παραλίας του Πουάντ ντε Νεγκρ.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Γαλλία

Best of Internet