Μενού
  • Α-
  • Α+

Την πρόσκληση των Πρασίνων για τριμερείς συνομιλίες με τη συμμετοχή και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) αποδέχθηκε ο αρχηγός των Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ. Ο σχηματισμός κυβέρνησης στη Γερμανία είναι ένα βήμα πιο κοντά και ο υποψήφιος Καγκελάριος Όλαφ Σολτς ανέφερε χαρακτηριστικά: «αρχίζουμε αύριο». 

Διαβάστε ακόμη: Εκλογές στη Γερμανία: Ιστορική στιγμή - Δύο τρανσέξουαλ βουλευτίνες στο Μπούντεσταγκ

Προηγουμένως η ηγεσία των Πρασίνων είχε ανακοινώσει ότι επιθυμεί να διερευνηθεί η δυνατότητα σχηματισμού συνασπισμού «φανάρι», καθώς εκτιμάται ότι σε αυτό το σχήμα υπάρχουν τα περισσότερα κοινά σημεία. «Αυτό δεν σημαίνει ότι απορρίπτουμε πλήρως τον συνασπισμό Τζαμάικα», διευκρίνισε ωστόσο ο συμπρόεδρος των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ. «Μεταξύ του FDP και της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) υπάρχουν περισσότερα κοινά σημεία και ένας συνασπισμός Τζαμάικα παραμένει μια επιλογή για εμάς», δήλωσε ο κ. Λίντνερ, πρόσθεσε ωστόσο ότι οι ψηφοφόροι θέλουν να προσπαθήσουμε πρώτα για συνασπισμό υπό το SPD.

Ο υποψήφιος καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε την Τετάρτη ότι προσβλέπει στις αυριανές συνομιλίες με το FDP και τους Πράσινους για σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού. Οι πολίτες έχουν δώσει στο SPD εντολή για δημιουργία κυβέρνησης, επανέλαβε ο υποψήφιος για την καγκελαρία. «Εναπόκειται πλέον σε εμάς να την εφαρμόσουμε, έχει να κάνει με την πρόοδο της Γερμανίας», είπε.  Ο οικονομικός και βιομηχανικός εκσυγχρονισμός και η εντατικοποιημένη καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής πρέπει να αντιμετωπιστούν. «Για αυτά θα μιλήσουμε τώρα», είπε ο Σολτς. «Και μετά αύριο αρχίζουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA