Μενού
  • Α-
  • Α+

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε ομοφώνως ως μη αποδεκτή την αγωγή κατά του υγειονομικού πιστοποιητικού για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, που κατατέθηκε από τον Γάλλο καθηγητή του Ιδιωτικού Δικαίου,Γκιγιόμ Ζαμπρανό. Ακόμα απέρριψε άλλες 18.000 αγωγές που συνόδευαν την αγωγή του Ζαμπρανό.

Ο Γκιγιόμ Ζαμπρανό, που είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μονπελιέ, ήταν αντίθετος με το υγειονομικό πιστοποιητικό και δημιούργησε κίνηση για να αντιταχθεί στην θέσπισή του. Στην ιστοσελίδα του στο ιντερνετ πρότεινε και από άλλους πολίτες να συμπληρώσουν την έτοιμη φόρμα τυποποιημένης αγωγής προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Με τα πολλά ο Ζαμπρανό κατάφερε να παρακινήσει 18.000 ανθρώπους να στείλουν 18.000 αγωγές κατά του υγειονομικού πιστοποιητικού.

Όπως αναφέρει το Δικαστήριο, στόχος του ήταν να προκαλέσει «συμφόρηση, πλημμύρα» αγωγών προς το ΕΔΑΔ, «να παραλύσει την λειτουργία του» και «να παραβιάσει την είσοδο» για «να εκτροχιάσει το σύστημα». Στην ανακοίνωσή του το Δικαστήριο επισημαίνει ότι η αγωγή του καθηγητή δεν γίνεται αποδεκτή, καθώς δεν έχουν εξαντληθεί όλα τα γαλλικά ένδικα μέσα, όρος sine qua non για την εξέταση μίας αγωγής, και εξαιτίας του καταχρηστικού της χαρακτήρα. Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε επίσης ότι οι 18.000 τυποποιημένες αγωγές δεν πληρούν επίσης τους όρους περί ατομικών αγωγών ώστε να επιληφθεί το Δικαστήριο και, κατά συνέπεια, δεν μπορούν να εξετασθούν, σύμφωνα με την απόφαση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA