Μενού
  • Α-
  • Α+

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,1 Ρίχτερ συγκλόνισε την Πέμπτη (7/10), το Τόκιο και τις γύρω περιοχές, ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας (JMA), εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι. Το επίκεντρο του σεισμού, ο οποίος σημειώθηκε στις 22:41 ώρα Ιαπωνίας (15:41 ώρα Ελλάδας), βρίσκεται σε βάθος 80 χλμ. στη νομαρχία Σίμπα, (ανατολικά της πρωτεύουσας), σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας.

Το δημόσιο ιαπωνικό δίκτυο NHK μετέδωσε ότι καταγράφηκε σεισμός μεγέθους "5+" στην ιαπωνική κλίμακα έντασης σεισμών, επίπεδο που μπορεί να προκαλέσει ζημιές σε κτίρια και διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Αρκετές υπερταχείες σταμάτησαν τα δρομολόγια λόγω του σεισμού, μετέδωσε το NHK. Δεν υπάρχουν μέχρι τώρα αναφορές για ζημιές και τραυματίες.

Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) υπολόγισε το μέγεθος του σεισμού στους 5,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Η σεισμική δόνηση, που έγινε αισθητή σε μεγάλο μέρος της ανατολικής πλευράς της Ιαπωνίας, έκανε τα κτίρια να σειστούν και ενεργοποίησε τον συναγερμό στα τηλέφωνα των κατοίκων ώστε να τους δοθεί χρόνος να τρέξουν στα καταφύγια.

https://twitter.com/ChaudharyParvez/status/1446121493838974983?ref_src=twsrc^tfwhttps://twitter.com/ajay_tomar1/status/1446121471076569111?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA