Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Aρμιν Λάσετ παραιτήθηκε από πρόεδρος του συντηρητικού κόμματος CDU και όπως ανακοίνωσαν οι Χριστιανοδημοκράτες, ο Λάσετ θα προβεί σε δηλώσεις στις 19:30 ώρα Ελλάδας. Την είδηση για την παραίτηση του διαδόχου της Ανγκελα Μέρκελ, ο οποίος πρόσφατα έχασε τις εκλογές στη Γερμανία, μετέδωσαν τόσο εγχώρια, όσο και διεθνή ΜΜΕ.

Να σημειωθεί πως δημοσκόπηση για λογαριασμό του γερμανικού δικτύου «ARD» έδειξε ότι, το 51% θέλει κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών, Ελεύθερων Δημοκρατών και Πρασίνων, όπως επίσης και την παραίτηση του «εκλεκτού» της Μέρκελ από την ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών (CDU).

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Λάσετ, μιλώντας πρόσφατα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των CDU/CSU, παραδέχθηκε λάθη που έκανε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ανοίγοντας τον δρόμο για την αποχώρησή του. 

Στο μεταξύ, η καγκελάριος Μέρκελ ανέφερε ότι θα σχηματιστεί κυβέρνηση πιο γρήγορα από ό,τι μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2017. Εκτίμησε δε εμμέσως ότι νέος καγκελάριος θα είναι ο Oλαφ Σoλτς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA