Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Πάπας Φραγκίσκος και Πατριάρχης Βαρθολομαίος προσευχήθηκαν μαζί για την ειρήνη

Σε προσευχή υπέρ της ειρήνης, η οποία έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο του Κολοσσαίου στη Ρώμη, συμμετείχαν, από κοινού, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πάπας Φραγκίσκος, μαζί με τον αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι, Τζάστιν Ουέλμπι

Πατριάρχης Βαρθολομαίος (Πηγή: Eurokinissi)
Πατριάρχης Βαρθολομαίος (Πηγή: Eurokinissi)

Σε προσευχή υπέρ της ειρήνης, η οποία έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο του Κολοσσαίου στη Ρώμη, συμμετείχαν, από κοινού, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πάπας Φραγκίσκος, μαζί με τον αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι, Τζάστιν Ουέλμπι. Καθ΄ ολη την διάρκεια της τελετής, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο πάπας ήταν στην κεντρική θέση της εξέδρας που είχε στηθεί έξω από το αμφιθέατρο Φλάβιο.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στην συνάντηση θρησκειών και πολιτισμών η οποία οργανώθηκε στην ιταλική πρωτεύουσα, από την καθολική κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου. «Κύριε, προστάτεψέ μας, ώστε να μπορέσει κάθε περιοχή της γης να ζήσει ελεύθερη, χωρίς πολέμους και βία. Ώστε να μπορέσουν όλοι να ζήσουν γαλήνια», είπε ο κύριος Βαρθολομαίος. «Η ειρήνη είναι Θεού δώρο. Απευθύναμε έκκληση με την προσευχή, εισήλθε στις καρδιές μας, ως ευλογία για όλους τους λαούς και την Πλάση», πρόσθεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης. «Κύριε, πρόσφερε στους λαούς το πολυτιμότατο δώρο της ειρήνης, που μόνο εσύ ξέρεις να δίδεις» τόνισε, από την μεριά του, ο πάπας Φραγκίσκος.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Πατριάρχης Βαρθολομαίος #Πάπας Φραγκίσκος #Ρώμη

Best of Internet