Μενού
  • Α-
  • Α+

Το σκάνδαλο των Pandora Papers ακουμπάει πλέον και τη «Σκουάντρα Ατζούρα» αφού δυο από τα πιο προβεβλημένα στελέχη της πρωταθλήτριας Ευρώπης, φέρονται να εμπλέκοντας με παράκτιες εταιρείες. Την αποκάλυψη έκανε το ιταλικό περιοδικό L'Espresso, το οποίο συμμετείχε στην διεθνή δημοσιογραφική έρευνα των Pandora Papers και το οποίο υποστηρίζει σε άρθρο του ότι και ο προπονητής της Εθνικής Ιταλίας ποδοσφαίρου Ρομπέρτο Μαντσίνι έχει επενδύσει σε παράκτιες εταιρείες.

Παράλληλα, ιδιοκτήτης offshore εταρείας φέρεται να είναι και ένα άλλο πρώην αστέρι του ιταλικού ποδοσφαίρου: ο Tζανλούκα Βιάλι, αρχηγός της ιταλικής αποστολής της «Σκουάντρα Ατζούρα» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, το οποίο κέρδισε η Ιταλία.

Σύμφωνα με το ιταλικό περιοδικό, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι είναι ιδιοκτήτης της εταιρίας Bastian Asset Holdings, με έδρα τον φορολογικό παράδεισο των Βρετανικών Παρθένων Νήσων. Στον ίδιο φορολογικό παράδεισο, σύμφωνα με δημοσίευμα του L'Espresso που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, βρίσκεται και η εταιρεία του Τζανλούκα Βιάλι, η Crewborn Holdings.

H πρώτη εταιρεία, προσθέτει το περιοδικό της Ρώμης, τον Νοέμβριο του 2008 αγόρασε ένα ιδιωτικό αεροσκάφος. Η δε εταιρεία του Βιάλι, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους που πραγματοποίησαν την έρευνα, χρησίμευσε για να στηριχθούν μια σειρά από ιταλικές οικονομικές δραστηριότητες. Σημειώνεται ότι ο Τζανλούκα Βιάλι, εδώ και αρκετά χρόνια, έχει πάρει την βρετανική υπηκοότητα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA