Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με το Reuters, οι ρωσικές Αρχές ανακοίνωσαν, ότι απέλυσαν πέντε ανώτερους αξιωματούχους των φυλακών στην περιοχή Σαράτοφ και ξεκίνησαν μια σειρά από ποινικές έρευνες για τα βασανιστήρια και τις σεξουαλικές επιθέσεις. Όλα άρχισαν όταν έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση για τα δικαιώματα των κρατουμένων στη Ρωσία, Gulagu.net, αποκαλυπτικό οπτικό υλικό. Μάλιστα υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή της 1.000 βίντεο, τα οποία έφτασαν στα χέρια της λόγω μιας μαζικής διαρροής εγγράφων, φωτογραφιών και βίντεο που αποδεικνύουν ότι εκατοντάδες άνθρωποι στις φυλακές βασανίστηκαν και βιάστηκαν από άλλους κρατούμενους υπό την καθοδήγηση υπαλλήλων της φυλακής.

Τα βίντεο δείχνουν εικόνες που προκαλούν αποτροπιασμό με κρατούμενους που είναι δεμένοι σε χέρια και πόδια που βιάζονται ή ποδοπατούνται στο κεφάλι.

https://twitter.com/Reuters/status/1446177252752900101?ref_src=twsrc^tfw

Ο Βλαντιμίρ Οσέσκιν, ιδρυτής του Gulagu.net, δήλωσε στο Reuters ότι παρόμοια περιστατικά συνέβαιναν σε πολλά διαφορετικά μέρη της χώρας. «Ένα σύστημα βασανιστηρίων εξακολουθεί να λειτουργεί», είπε ο Οσέσκιν.

Πάντως δεν είναι πρώτη φορά που οι συνθήκες των ρωσικών φυλακών προκαλούν αντιδράσεις. Στο επίκεντρο είχε βρεθεί ο φυλακισμένος κριτικός του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, ενώ έξι πρώην κρατούμενοι και ένας πρώην επιθεωρητής των φυλακών είπαν στο Reuters για τακτικούς ξυλοδαρμούς από φύλακες, σεξουαλικές επιθέσεις, σοβαρή ψυχολογική πίεση και ιατρική παραμέληση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA