Μενού
  • Α-
  • Α+

Η τσεχική κεντροδεξιά συμμαχία Μαζί κέρδισε οριακά τις εκλογές, σύμφωνα με τα σχεδόν τελικά απο«τελέσματα, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα είχαν δώσει τη νίκη στον λαϊκιστή δισεκατομμυριούχο πρωθυπουργό Αντρέι Μπάμπις. Μετά την καταμέτρηση του 99% και πλέον των ψήφων, η συμμαχία Μαζί έλαβε ποσοστό 27,78%, ενώ το λαϊκιστικό κίνημα ANO του Μπάμπις έλαβε το 27,14%. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η στροφή αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι τα ψηφοδέλτια των εκλογέων στις μεγάλες πόλεις καταμετρήθηκαν στο τέλος.

Ο Μπάμπις, μιλώντας μετά τα αποτελέσματα που έδειξαν ότι το κυβερνών του κόμμα ANO ήρθε δεύτερο σε ψήφους, συνεχάρη τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης «Μαζί» για τη νίκη του. Ο συνασπισμός «Μαζί» και η φιλελεύθερη συμμαχία Πειρατές/Δήμαρχοι κέρδισαν την πλειοψηφία των εδρών και δήλωσαν ότι θέλουν να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Οι Τσέχοι κομμουνιστές υπέστησαν ιστορική εκλογική ήττα

Το κομμουνιστικό κόμμα της Τσεχίας έλαβε σήμερα στις βουλευτικές εκλογές ποσοστό κάτω από το όριο του 5% που επιτρέπει την είσοδό του στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με τα μερικά αποτελέσματα, που σημαίνει ότι θα αποκλειστεί από το κοινοβούλιο για πρώτη φορά μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας και Μοραβίας, που κάποτε ήταν κυρίαρχο, έλαβε ποσοστό μόλις 3,81% μετά την καταμέτρηση του 85% και πλέον των ψήφων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA