Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέο μέσο έχουν βρει οι αντιεμβολιαστές για να μεταδίδουν την προπαγάνδα τους και να διασπείρουν fake news. «Αρνούμαι να με χαρακτηρίζουν στο εξής ως “ανεμβολίαστη”. Τώρα θέλω όλοι να με προσδιορίζουν ως “καθαρόαιμη” αναφέρει μία νεαρή κοπέλα με ανάρτησή της στο TikTok, το κοινωνικό δίκτυο που έχει πάνω από ένα εκατομμύριο ενεργούς χρήστες σε όλο τον κόσμο

Σύμφωνα με την οργάνωση Newsguard, τα βίντεο με τις ανυπόστατες θεωρίες που έχουν εκατομμύρια θεάσεις, βλέπουν ακόμα και παιδιά ηλικίας 9 ετών. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάλληλος αλυσίδας καταστημάτων πίτσας ανάρτησε βίντεο και παρουσίασε τον εαυτό του ως τον ιδιοκτήτη δηλώνοντας ψευδώς ότι απέλυσε όλους τους εμβολιασμένους υπαλλήλους.

Από τα δίχτυα της παραπληροφόρησης χρηστών του TikTok δεν ξέφυγε ούτε ο Τζo Μπάιντεν, που εμφανίστηκε να παρουσιάζει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού ως μέτρο κατά των τυφώνων. «Εάν βρίσκεστε σε κάποια από τις πολιτείες που πλήττονται συχνά από τυφώνες, όπως η Φλόριντα και η περιοχή του Κόλπου του Μεξικού ή το Τέξας, ένα βασικό στοιχείο της προετοιμασίας είναι να εμβολιαστείτε άμεσα».

Στην πραγματικότητα ο Αμερικανός πρόεδρος εξηγούσε ότι εφόσον οι κάτοικοι χρειαζόταν να μείνουν σε καταφύγια μαζί με πολλούς άλλους ανθρώπους, θα ήταν πιο ασφαλείς εάν έκαναν το εμβόλιο εγκαίρως. Όμως στο TikTok υπάρχουν και βίντεο που δείχνουν τις τραγικές συνέπειες που έχει η αποφυγή του εμβολιασμού. «Πιστεύω πως ήταν λάθος. Δεν έπρεπε να περιμένω. Μην περιμένετε. Εμβολιαστείτε, ειδάλλως θα καταλήξετε στο νοσοκομείο όπως εγώ» ανέφερε μια νεαρή γυναίκα, η οποία δυστυχώς κατέληξε εννέα ημέρες μετά την ανάρτηση αυτού του βίντεο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA