Μενού
  • Α-
  • Α+

Δεν έχει αλλάξει τίποτα στην βαρβαρότητα της αστυνομίας των ΗΠΑ, ενάμιση χρόνο μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ και λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση ότι δεν θα ασκηθεί ομοσπονδιακή δίωξη στον λευκό αστυνομικό που πυροβόλησε πισώπλατα τον Τζέικομπ Μπλέικ. Ένα νέο βίντεο όπου φαίνεται ένας μαύρος άντρας να σέρνεται έξω από το αυτοκίνητό του από αστυνομικούς, την ώρα που φωνάζει πολλές φορές «είμαι παραπληγικός» ερευνά η αστυνομία και προκαλεί οργή στους χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 

Οι εικόνες, οι οποίες καταγράφηκαν από κάμερες στις στολές των αστυνομικών, δείχνει τους τελευταίους να σταματούν τον Clifford Owensby στο Ντέιτον του Οχάιο, τον περασμένο μήνα και να του ζητούν να βγει από το αμάξι για να κάνουν έρευνα για ναρκωτικά. Ο 39χρονος Owensby αρνείται, λέγοντας πως δεν μπορεί να κουνήσει τα πόδια του. Οι αστυνομικοί επιμένουν ότι πρέπει να βγει έξω και στη συνέχεια τον τραβούν από τα μαλλιά και τους ώμους και τον βγάζουν έξω από το αυτοκίνητο, ενώ εκείνος ουρλιάζει για βοήθεια.

Οι αρχές ανέφεραν πως οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον άντρα επειδή έφευγε με το όχημά του από ένα σπίτι, το οποίο είναι ύποπτο ότι χρησιμοποιείται για υπόθεση ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί είπαν ότι βρήκαν μια τσάντα που περιείχε 22.450 δολάρια στο αυτοκίνητο. Ο Owensby ζητά από έναν αστυνομικό κάποια στιγμή να καλέσει έναν ανώτερό του. «Άκου τι θα γίνει, θα σε βγάλω έξω και τότε θα καλέσω έναν ανώτερο», απαντά ο αστυνομικός.

«Μπορείς να συνεργαστείς και να βγεις από το αμάξι ή θα σε σύρω έξω από το αμάξι. Βλέπεις τις δύο επιλογές σου εδώ;», λέει λίγη ώρα αργότερα ο αστυνομικός. «Ανησυχητικό» χαρακτήρισε το βίντεο ο δήμαρχος του Ντέιτον, Nan Whaley. Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανέφεραν επίσης πως ερευνούν το περιστατικό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA