Μενού
  • Α-
  • Α+

Πέθανε σε ηλικία 101 ετών ο επιζών του Ολοκαυτώματος Eddie Jaku, ο οποίος πέρυσι κυκλοφόρησε το βιβλίο «Ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στη γη». Το βιβλίο με τα απομνημονεύματά του έγινε best seller.

Ο Jaku είχε πει σε ομιλία του στο Σίδνεϊ το 2019: «Δεν μισώ κανέναν. Το μίσος είναι μια ασθένεια που μπορεί να καταστρέψει τον εχθρό σου, αλλά και εσένα. Η ευτυχία δεν πέφτει από τον ουρανό. Είναι στα χέρια σας. Κάνω ό, τι μπορώ για να κάνω αυτόν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για όλους». Ο Jaku γεννήθηκε ως Abraham "Adi" Jakubowiez τον Απρίλιο του 1920 στη γερμανική πόλη της Λειψίας. Οι γονείς του και πολλοί από την ευρύτερη οικογένειά του δεν επέζησαν του πολέμου.

Αποβλήθηκε από το σχολείο το 1933 σε ηλικία 13 ετών επειδή ήταν Εβραίος, αλλά κατάφερε να τελειώσει το γυμνάσιο σε άλλη πόλη με ψευδώνυμο το 1938. Ο ίδιος είχε πει ότι τα προσόντα του τον γλίτωσαν από τους θαλάμους αερίων τα επόμενα χρόνια επειδή εργάστηκε ως σκλάβος- εργάτης.

Στάλθηκε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, συμπεριλαμβανομένων των Μπούχενβαλντ και Άουσβιτς, όπου οι γονείς του πέθαναν σε θαλάμους αερίων κατά την άφιξή τους. Εκείνος κατάφερε να διαφύγει.

https://www.instagram.com/p/CU6V-yJv6cr/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA