Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Rumeysa Gelgi είναι από την Τουρκία και είναι και επίσημα η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο με ύψος 2,15 μέτρα. Η 24χρονη είχε κατακτήσει το αντίστοιχο ρεκόρ το 2014 ως η ψηλότερη έφηβη στον κόσμο. Απέχει 36 εκατοστά από τον ψηλότερο άνθρωπο στον κόσμο, τον Σουλτάν Κοσέν που είναι επίσης από την Τουρκία και έχει ύψος 2,51 μέτρα. 

«Κάθε μειονέκτημα μπορεί να μετατραπεί σε πλεονέκτημα, οπότε αποδεχτείτε τον εαυτό σας για αυτό που είστε, να έχετε επίγνωση των δυνατοτήτων σας και να κάνετε ό, τι καλύτερο μπορείτε», λέει η ψηλότερη γυναίκα του κόσμου. Λόγω κινητικών προβλημάτων που σχετίζονται με την κατάστασή της, η Gelgi χρησιμοποιεί ως επί το πλείστον αναπηρικό αμαξίδιο για να κυκλοφορεί, αν και μπορεί να περπατήσει, επίσης, με τη βοήθεια ενός πλαισίου βάδισης.

Η ψηλότερη γυναίκα που έχει καταγραφεί ποτέ ήταν η Ζενγκ Τζινλιάν, από την επαρχία Χουνάν της Κίνας , η οποία είχε ύψος 2,46 μέτρων,  πριν από το θάνατό της, το 1982.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA