Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα ανατροπή στην υπόθεση της εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚαν, ήρθε να δώσει ο πρώην επιθεωρητής της πορτογαλικής αστυνομίας, Γκονσάλο Αμαράλ, ο οποίος είχε αναλάβει την έρευνα για την εξαφάνιση του μικρού κοριτσιού το 2007. Ο πρώην αστυνομικός επιθεωρητής, δήλωσε πως δεν πιστεύει στην ενοχή του 44χρονου Γερμανού παιδεραστή Κρίστιαν Μπ., ο οποίος μόλις τον περασμένο μήνα, θεωρήθηκε βασικός ύποπτος στην υπόθεση. «Οι γερμανικές αρχές κατασκεύασαν έναν ύποπτο», υποστήριξε ο Αμαράλ, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο με την ευκαιρία της κυκλοφορίας (την Πέμπτη 14/10), ενός νέου βιβλίου που τιτλοφορείται «Μάντι: φτάνουν τα ψέματα!».

Διαβάστε ακόμη: Μαντλίν ΜακΚαν: Σίγουροι οι εισαγγελείς ότι το παιδί δολοφονήθηκε από τον Γερμανό παιδόφιλο

Πρόσφατα, η γερμανική αστυνομία ταυτοποίησε τον Γερμανό παιδεραστή, Κρίστιαν Μπ., ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί για βιασμό στην Πορτογαλία και κρατείται σε φυλακή στη Γερμανία. Ο άνδρας αυτός βρισκόταν στη λίστα των ατόμων με τα οποία ήθελε να μιλήσει η πορτογαλική αστυνομία, όταν εξαφανίστηκε η Μάντι, αλλά οι ερευνητές δεν τον βρήκαν στο σπίτι του και δεν τον ανέκριναν το 2007.

«Αν είχαν κάτι σε βάρος του θα τον είχαν ήδη κατηγορήσει και καταδικάσει», πρόσθεσε, επιμένοντας ότι ακόμη δεν έχει καν αποδειχθεί ότι επρόκειτο για απαγωγή. Η μικρή Μάντι, το κοριτσάκι με τα ξανθά, κοντά μαλλιά και τα μεγάλα γαλάζια μάτια, εξαφανίστηκε από το δωμάτιο όπου κοιμόταν στις 3 Μαΐου 2007, λίγες ημέρες πριν κλείσει τα 4 χρόνια της, στο θέρετρο Πράια ντα Λουζ, όπου περνούσε τις διακοπές με την οικογένειά της. 

Επειτα από 14 μήνες αμφιλεγόμενων ερευνών, κατά τη διάρκεια των οποίων θεωρήθηκαν ύποπτοι και οι γονείς της, η πορτογαλική αστυνομία έβαλε στο αρχείο την υπόθεση. Πέντε χρόνια αργότερα όμως, την άνοιξε και πάλι.

«Δεν είχαμε την ευκαιρία να ανακρίνουμε τον Κρίστιαν Μπ. και ορισμένα άλλα άτομα», είπε ο Αμαράλ, παραδεχόμενος ότι η αστυνομία θα έπρεπε τότε να έχει επιμείνει περισσότερο. Ο Αμαράλ είχε γράψει το 2008 ένα βιβλίο με τίτλο «Μάντι, η απαγορευμένη έρευνα», όπου εκτιμούσε ότι οι γονείς ευθύνονταν για την εξαφάνιση του κοριτσιού. Εκείνοι απάντησαν μηνύοντάς τον για δυσφήμιση και ζητώντας να απαγορευτεί η κυκλοφορία του βιβλίου. Ο πρώην αστυνομικός καταδικάστηκε το 2015, αλλά απαλλάχθηκε οριστικά από τις κατηγορίες το 2017.

Η υπόθεση αυτή εγείρει ζητήματα «εθνικής κυριαρχίας», υποστήριξε στις νέες δηλώσεις του, ζητώντας να συνεχιστεί η έρευνα από τις πορτογαλικές αρχές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA