Μενού
  • Α-
  • Α+

Βουλευτής που έκανε απειλητικά τηλεφωνήματα σε μια γυναίκα, επειδή ζήλευε τη σχέση της με τον σύντροφό της, κρίθηκε ένοχη για παρενόχληση. Η 56χρονη Κλώντια Γουέμπε, πρώην βουλευτής των Εργατικών, που είναι πλέον ανεξάρτητη, κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο, αν και η ίδια εξακολουθεί να δηλώνει αθώα. Το Ειρηνοδικείο του Γουέστμινστερ άκουσε κατά τη διάρκεια της δίκης ότι πραγματοποίησε πολλά απειλητικά τηλεφωνήματα μέσα σε διάστημα δύο ετών ενώ απειλούσε την αντιζηλό της ακόμα και με οξύ

Μετά την ετυμηγορία, η Γουέμπε είπε ότι ήταν «βαθιά σοκαρισμένη» και θα ασκήσει έφεση. Η εισαγγελία ανέφερε ότι η ανεξάρτητη βουλευτής πραγματοποίησε 16 κλήσεις στην 59χρονη Μισέλ Μέριτ, φίλη του συντρόφου της Λέστερ Τόμας, μεταξύ Σεπτεμβρίου 2018 και Απριλίου του περασμένου έτους. Σε μία από αυτές, είπε χαρακτηριστικά «σου αξίζει οξύ».  Σε ένα άλλο τηλεφώνημά της απείλησε ότι θα στείλει γυμνές φωτογραφίες και βίντεο του θύματος στην οικογένειά του και πραγματοποιούσε ανώνυμες κλήσεις από έναν αριθμό που δεν είχε δημοσιευτεί, σύμφωνα με την ακρόαση.

Κλώντια Γουέμπε: «Είμαι το θύμα»

Κατά τη διάρκεια της ανακριτικής εξέτασης την Τετάρτη, η Γουέμπε, η οποία είχε τεθεί σε αναστολή από το Εργατικό Κόμμα, είπε ότι δεν είχε συναντήσει ποτέ την Μέριτ και ότι «δεν υπήρχε λόγος για διαφωνίες». «Εκείνη παραβίαζε τους κανονισμούς για τον κορονοϊο και τον συναντούσε κι εγώ το υπέμενα. Εγώ είμαι το θύμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ ισχυρίστηκε πως ήταν και θύμα ενδοοικογενειακής βίας. 

Ο δικαστής άφησε ελεύθερη με άνευ όρων εγγύηση την βουλευτή, αλλά την προειδοποίησε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει φυλάκιση όταν καταδικαστεί στις 4 Νοεμβρίου. «Το να απειλεί κανείς να ρίξει οξύ σε κάποιον και να στείλει γυμνές φωτογραφίες στα μέλη της οικογένειας ξεπερνά κάθε όριο», πρόσθεσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA