Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο - Μπήκαν μπουλντόζες στα Βαρώσια

Βίντεο του τουρκοκυπριακού πρακτορείου ειδήσεων Αμμοχώστου, δείχνει πως στην περίκλειστη περιοχή του Βαρωσίου, έχουν αφαιρεθεί συρματοπλέγματα, ενώ μπουλντόζες και υπάλληλοι του κατοχικού «δημαρχείου» Αμμοχώστου και στρατιώτες κάνουν εργασίες καθαριότητας

Βαρώσια (Assosiated Press)
Βαρώσια (Assosiated Press)

Πάρα τις υποδείξεις και προειδοποιήσεις της διεθνούς κοινότητας στην Τουρκία να μην γίνει το άνοιγμα στην περίκλειστη περιοχή του Βαρωσίου, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ερσίν Τατάρ, προχώρησαν σε εργασίες. Με άλλα λόγια, η Τουρκία αδιαφορεί και αγνοεί όλες τις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, των ΗΠΑ και του ΟΗΕ.

Το πρωί της Τετάρτης (14/10) εμφανίστηκαν μπουλντόζες και εκσκαφείς στην οδό Ανεξαρτησίας και ξεκίνησαν εργασίες στο τμήμα της περιφραγμένης πόλης, για το οποίο στις 20 Ιουλίου ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ είχε ανακοινώσει πως θα «αποστρατικοποιηθεί και θα ανοίξει πιλοτικά». Την κίνηση είχε στηρίξει και ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν που βρισκόταν στα κατεχόμενα για τη στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της εισβολής.

Τα μηχανήματα ξεκίνησαν καθαριότητα, αναστήλωση, χωματουργικές εργασίες και διόρθωση δρόμων και πεζοδρομίων. Παράλληλα, άνοιξαν φράγματα με σκοπό να ετοιμαστεί η πόλη τις επόμενες εβδομάδες να δοθούν τα ακίνητα στους ιδιοκτήτες τους.

Βίντεο του τουρκοκυπριακού πρακτορείου ειδήσεων Αμμοχώστου, που ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει πως στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν αφαιρεθεί τα συρματοπλέγματα, ενώ μπουλντόζες, μικρά και μεγάλα φορτηγά, αλλά και υπάλληλοι του κατοχικού «δημαρχείου» Αμμοχώστου και στρατιώτες κάνουν εργασίες.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Τουρκία #Κύπρος #Βαρώσια #Αμμόχωστος