Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένα ακόμα δύσκολο βράδυ έζησε απόψε η Συρία καθώς, όπως μετέδωσε η συριακή τηλεόραση, ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν στόχους στην Παλμύρα με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας στρατιώτης και να τραυματιστούν τρεις ακόμα. Η επίθεση είχε στόχο τηλεπικοινωνιακή υποδομή και στρατιωτικές θέσεις και προκάλεσε επίσης υλικές ζημιές, κατά την ίδια πηγή.

Νωρίτερα συριακά κρατικά ΜΜΕ, επικαλούμενα τον στρατό, μετέδωσαν πως ενεργοποιήθηκαν συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας για να αναχαιτίσουν πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από τον εναέριο χώρο γύρω από τη στρατιωτική βάση Ατ Τανφ, που ελέγχεται από τις ΗΠΑ. «Περί τις 23:34 (σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) το Ισραήλ διεξήγαγε αεροπορικά πλήγματα εναντίον πύργου τηλεπικοινωνιών και αρκετών παρακείμενων θέσεων κοντά στην Παλμύρα. Εξαιτίας των πληγμάτων, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν. Προκλήθηκαν κάποιες υλικές ζημιές», ανέφερε πηγή προσκείμενη στον συριακό στρατό, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Ιχμπαρίγια.

Αφότου ξέσπασε το 2011 η ένοπλη σύρραξη στη Συρία, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές, εναντίον θέσεων των δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης και συμμάχων τους, ιρανικών και φιλοϊρανικών ομάδων, ιδίως της σιιτικής ένοπλης παράταξης Χεζμπολάχ του Λιβάνου. Ο ισραηλινός στρατός σπανίως αναγνωρίζει δημόσια πως διεξάγει επιχειρήσεις στη Συρία· επιβεβαίωσε πάντως νωρίτερα φέτος ότι έπληξε τουλάχιστον 50 στόχους στην εμπόλεμη χώρα την περασμένη χρονιά. Το Ισραήλ διαμηνύει συχνά πως δεν θα επιτρέψει στο Ιράν, ορκισμένο εχθρό του, να στήσει προγεφύρωμα στη συριακή επικράτεια.

Πηγές προσκείμενες σε δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν σημειώσει πως η κλιμάκωση των αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ στη Συρία από το 2020 εγγράφεται στο πλαίσιο ακήρυκτου πολέμου ο οποίος διεξάγεται με την ανεπίσημη έγκριση των ΗΠΑ.Ο εξαιρετικά περίπλοκος πόλεμος στη Συρία, που ξέσπασε τον Μάρτιο του 2011 με έναυσμα την καταστολή διαδηλώσεων με αίτημα τον εκδημοκρατισμό, στοίχισε έκτοτε τη ζωή σε μισό εκατομμύριο ανθρώπους και ξερίζωσε εκατομμύρια άλλους, μετατρέποντάς τους σε εσωτερικά εκτοπισμένους και πρόσφυγες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA