Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ντέιβιντ Έιμες, Βρετανός βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος του πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, έπεσε νεκρός όταν δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι μέσα σε εκκλησία, χθες στο Έσσεξ. Η κοινή γνώμη είναι ακόμα και τωρα «παγωμένη» και τα συλλυπητήρια μηνύματα διαδέχονται το ένα το άλλο. Ένα από αυτά και του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών που σε ανακοίνωση που εξέδωσε τόνισε ότι «τέτοιες ειδεχθείς πράξεις δεν έχουν απολύτως καμία θέση στις κοινωνίες μας», και παράλληλα εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του στη Βουλή των Κοινοτήτων αλλά και την αλληλεγγύη του στον λαό και την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Μας θλίβει βαθιά ο τραγικός θάνατος του βουλευτή της Μεγάλης Βρετανίας, σερ Ντέιβιντ Έιμες. Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του στη Βουλή των Κοινοτήτων και την αλληλεγγύη μας στον λαό και την κυβέρνηση του στενού συμμάχου και εταίρου μας, του Ηνωμένου Βασιλείου. Τέτοιες ειδεχθείς πράξεις δεν έχουν απολύτως καμία θέση στις κοινωνίες μας» αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτηση στο twitter.

https://twitter.com/GreeceMFA/status/1449087307324219392?ref_src=twsrc^tfw

Νεκρός και δεύτερος βουλευτής από μαχαίρι μέσα σε 5 χρόνια

Στις 16 Ιουνίου 2016, η Τζο Κοξ, βουλευτής του βρετανικού Εργατικού Κόμματος πυροβολήθηκε και μαχαιρώθηκε επανειλημμένα στο Μπέρσταλ δυτικό Γιορκσάιρ, σε ομιλία στους ψηφοφόρους της, μία εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα για την παραμονή ή αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πέντε χρόνια μετά, σε αντίστοιχη ομιλία με ψηφοφόρους, ο 69χρονος Ντέιβιντ Αμες, βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος μαχαιρώθηκε πολλές φορές. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας άνδρας συνελήφθη μετά την επίθεση και δεν αναζητεί άλλους υπόπτους σε σχέση με το συμβάν.

Γεννημένη στο Μπάτλεϊ, δυτικό Γιορκσάιρ, η Κοξ αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Κέμπριτζ το 1995. Μεγάλωσε στο Μπάτλεϊ και εργαζόταν για την ανθρωπιστική οργάνωση Oxfam, για το Save the Children και το NSPCC, στη Βρετανία όσο και σε όλο τον κόσμο. Υπήρξε, επίσης, σύμβουλος της συζύγου του Γκόρντον Μπράουν. Κατέχοντας την έδρα των Εργατικών, προέβη σε εκστρατεία για ζητήματα που σχετίζονται με τον συριακό εμφύλιο πόλεμο και ίδρυσε τη «Διακομματική Κοινοβουλευτική Ομάδα των Φίλων της Συρίας», της οποίας έγινε πρόεδρος. Την περιέγραψαν ως ακούραστη υπέρμαχο των προσφύγων της Συρίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA