Μενού
  • Α-
  • Α+

Η επίθεση με μαχαίρι στο Εσεξ, η οποία στοίχισε χθες Παρασκευή (15/10) τη ζωή του βουλευτή των Συντηρητικών Ντέιβιντ Αμες αντιμετωπίζεται πλέον ως τρομοκρατική ενέργεια, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία σήμερα Σάββατο (16/10). «Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι το κίνητρο δυνητικά συνδέεται με τον ισλαμιστικό εξτρεμισμό», αναφέρει δελτίο Τύπου της αστυνομίας που δημοσιοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Για τη δολοφονία του 69χρονου πολιτικού σε εκκλησία των μεθοδιστών συνελήφθη 25χρονος. Την έρευνα για την υπόθεση διενεργεί η αντιτρομοκρατική, ανακοινώθηκε χθες βράδυ. Τις τελευταίες δεκαετίες διαπράχθηκαν πολλές επιθέσεις εναντίον πολιτικών στη Βρετανία.

Ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ για τη δολοφονία του Ντέιβιντ Αμες

«Τέτοιες ειδεχθείς πράξεις δεν έχουν απολύτως καμία θέση στις κοινωνίες μας», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών για τον τραγικό θάνατο του βουλευτή της Μεγάλης Βρετανίας, σερ Ντέιβιντ Αμες και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του στη Βουλή των Κοινοτήτων και την αλληλεγγύη του στον λαό και την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Μας θλίβει βαθιά ο τραγικός θάνατος του βουλευτή της Μεγάλης Βρετανίας, σερ Ντέιβιντ Αμες. Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του στη Βουλή των Κοινοτήτων και την αλληλεγγύη μας στον λαό και την κυβέρνηση του στενού συμμάχου και εταίρου μας, του Ηνωμένου Βασιλείου. Τέτοιες ειδεχθείς πράξεις δεν έχουν απολύτως καμία θέση στις κοινωνίες μας» αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτηση στο twitter.

https://twitter.com/GreeceMFA/status/1449087307324219392?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA