Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Εκρηξη στη Βηρυτό: Σύσκεψη του Ανώτερου Δικαστικού Συμβουλίου

Η σύσκεψη θα γίνει μεταξύ του Ανώτερου Δικαστικού Συμβουλίου και του δικαστή Ταρέκ Μπιτάρ που διεξάγει την έρευνα για την έκρηξη στη Βηρυτό

Λιμάνι Βηρυτού (Πηγή: Pexels)
Λιμάνι Βηρυτού (Πηγή: Pexels)

Το Ανώτερο Δικαστικό Συμβούλιο του Λιβάνου θα πραγματοποιήσει σύσκεψη την Τρίτη (19/10), με τον δικαστή Ταρέκ Μπιτάρ που διεξάγει την έρευνα για την έκρηξη στο Βηρυτό, προκειμένου να ακούσει την άποψή του καθώς επί έναν χρόνο δεν έχουν γίνει πολλά προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη: Λίβανος: Ενας χρόνος μετά την φονική έκρηξη - Τι λένε Έλληνες από τη Βηρυτό στο Reader.gr

Η έρευνα της δικαιοσύνης για την έκρηξη στη Βηρυτό που έγινε στις 4 Αυγούστου του 2020, η οποία έχει καταγραφεί ιστορικά ως μία από τις μεγαλύτερες, μη πυρηνικές εκρήξεις, έχει προχωρήσει ελάχιστα. Η μικρή πρόοδος της έρευνας οφείλεται σε μία εκστρατεία σπίλωσης του Μπιτάρ, αλλά και στην απώθησή της από φατρίες εξουσίας στο Λίβανο, με τον ηγέτη της οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα να δηλώνει ότι ο Μπιτάρ είναι προκατειλημμένος και πολιτικοποιημένος.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι ανέφερε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να εμπλακεί σε οποιοδήποτε φάκελο που σχετίζεται με τη δικαιοσύνη» σύμφωνα με μία ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα από το γραφείο του.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Λίβανος #έκρηξη #Βηρυτός

Best of Internet