Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε μία προσπάθεια να μειωθεί η χρήση ναρκωτικών, παμπ στη Μεγάλη Βρετανία ψεκάζουν τις επιφάνειες στις τουαλέτες με σπρέι αντι-κοκαΐνης. Συγκεκριμένα, το σπρέι Blokit δημιουργεί ένα στρώμα σε επιφάνειες που θα ψεκαστεί –όπως, για παράδειγμα, τα καζανάκια στις τουαλέτες ή οι αλαξιέρες για τα μωρά που οι χρήστες χρησιμοποιούν για να πάρουν τη δόση τους– και καταστρέφει την κοκαΐνη.

Διαβάστε ακόμη: Πειραιάς: Εφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε διαμέρισμα με 31 κιλά «κοκαΐνης των φτωχών»

Το σπρέι χρησιμοποιείται ήδη από 24 ιδιοκτήτες παμπ στο Ντάρλινγκτον στη βορειοανατολική Αγγλία. Η επιλογή των συγκεκριμένων παμπ δεν έγινε τυχαία, μιας και αστυνομικοί σκύλοι είχαν μυρίσει ίχνη κοκαΐνης. Οι κατασκευαστές του Blokit υποστηρίζουν πως 600 νυχτερινά μαγαζιά στη Βρετανία σχεδιάζουν ψεκασμούς σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η χρήση του ναρκωτικού στους χώρους τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι αμφίβολο το κατά πόσο ο ψεκασμός με το συγκεκριμένο σπρέι θα βοηθήσει κατά τη χρήση κοκαΐνης, μιας και όπως λένε, πολλοί χρήστες δεν χρησιμοποιούν τις επιφάνειες στις τουαλέτες, αλλά αντικείμενα όπως πιστωτικές κάρτες, πορτοφόλια και κινητά τηλέφωνα.

Το σπρέι είναι «το πιο πρόσφατο σε μια σειρά από πολλά κόλπα. Το πρόβλημα είναι ότι καμιά από αυτές τις πρωτοβουλίες δεν μειώνει πραγματικά τη χρήση των ναρκωτικών ουσιών. Στην καλύτερη περίπτωση απλά αλλάζει το μέρος όπου γίνεται η χρήση. Στην πραγματικότητα όλα αυτά προκαλούν τον κίνδυνο να αποπροσανατολίσουν από εκείνες τις πολιτικές και τις πρωτοβουλίες που στ’ αλήθεια μπορούν να σώσουν ζωές» σχολιάζει ο Νταμ Βογκ, μέλος της φιλανθρωπικής οργάνωσης κατά των ναρκωτικών Psycare UK.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA