Μενού
  • Α-
  • Α+

Αγωγή εναντίον της επιτροπής της αμερικανική Βουλής των Αντιπροσώπων που διερευνά την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο, κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με ένα δικαστικό έγγραφο. Ο Τραμπ είχε απειλήσει ότι θα κινηθεί νομικά αναφορικά με έγγραφα του Λευκού Οίκου που είχε ζητήσει να λάβει η επιτροπή.

Παράλληλα, Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κατέθεσε ενόρκως χθες, στο πλαίσιο της αγωγής που έχουν υποβάλει διαδηλωτές, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δέχτηκαν επίθεση από τους σωματοφύλακές του το 2015, όπως ανέφερε ο δικηγόρος των εναγόντων. Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε κατάθεση, η οποία βιντεοσκοπήθηκε, στον Πύργο Τραμπ του Μανχάταν, σύμφωνα με τον δικηγόρο Μπέντζαμιν Ντίκτορ, ο οποίος είχε ζητήσει τη μαρτυρία του πρώην προέδρου.

Την περασμένη εβδομάδα η δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης Ντόρις Γκονζάλες διέταξε τον Τραμπ να καταθέσει ενόρκως. Μια ομάδα διαδηλωτών κατέθεσε αγωγή το 2015, υποστηρίζοντας ότι οι φρουροί ασφαλείας του μεγιστάνα τους επιτέθηκαν ενώ διαμαρτύρονταν έξω από τον Πύργο Τραμπ, τον Σεπτέμβριο του 2015, για τα σχόλια που είχε κάνει ο τότε προεδρικός υποψήφιος, ο οποίος χαρακτήρισε «εγκληματίες και βιαστές» τους Μεξικανούς μετανάστες. «Φέρνουν ναρκωτικά, φέρνουν εγκληματικότητα, είναι βιαστές», είχε δηλώσει στις 16 Ιουνίου εκείνου του έτους, στην ομιλία με την οποία ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA