Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ο φρικτός θάνατος δυο μεταναστών στην Αυστρία ξύπνησε μνήμες της τραγωδίας του Έσεξ

Τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών δρουν ανεξέλεγκτα και χωρίς να έχουν καμία αξία για την ανθρώπινη ζωή όπως αποδείχθηκε στη νέα τραγωδία στην Αυστρία με δυο νεκρούς μετανάστες να χάνουν με φρικτό τρόπο τη ζωή τους

Πηγή: (Associated Press)
Πηγή: (Associated Press)

Μνήμες της ανείπωτης τραγωδίας στο Έσεξ με τους 39 νεκρούς μετανάστες το 2019 αλλά και της εξίσου οδυνηρής υπόθεσης με τους 71 νεκρούς μέσα σε φορτηγό ψυγείο στην Αυστρία ξύπνησαν και πάλι στα σύνορα της χώρας με την Ουγγαρία. Εκεί, χθες το πρωί, μέσα σε ένα φορτηγό βρέθηκαν νεκροί δυο μετανάστες, ενώ ο οδηγός – διακινητής πρόλαβε να εξαφανιστεί. Προερχόμενο από την Ουγγαρία, το όχημα σταμάτησε για έλεγχο από τον στρατό, που το έκρινε ύποπτο. Οι αστυνομικοί βρήκαν σχεδόν τριάντα ανθρώπους στριμωγμένους σε έναν πολύ μικρό χώρο, δύο από αυτούς νεκρούς.

Οι αρχές προσέφεραν νερό στους 26 ζωντανούς μετανάστες, όλοι άνδρες από τη Συρία, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της έρευνας. Ο οδηγός του οχήματος εξακολουθεί να αναζητείται. «Αυτή η αποτρόπαια πράξη δείχνει ξεκάθαρα ένα πράγμα: ο θάνατος ενός ή περισσοτέρων ανθρώπων γίνεται ηθελημένα αποδεκτός από διακινητές», δήλωσε ο Αυστριακός συντηρητικός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ.

Η Αυστρία, η οποία βιώνει μια εισροή μεταναστών στα ανατολικά και νότια σύνορά της, ενέτεινε τους ελέγχους από τον περασμένο Ιούλιο. Σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν συλληφθεί 250 παράνομοι διακινητές από την αρχή του έτους. Το ανατολικό τμήμα χώρας είχε γίνει και πάλι σκηνή ενός παρόμοιου τραγικού περιστατικού πριν από περίπου έξι χρόνια.

Στις 27 Αυγούστου 2015, 71 παράτυποι μετανάστες από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, συμπεριλαμβανομένων τριών παιδιών και ενός μωρού, βρέθηκαν νεκροί από ασφυξία μέσα σε ένα φορτηγό ψυγείο, όπου τους είχαν κρύψει και παρατήσει διακινητές. Εντοπίστηκαν στην Αυστρία, αλλά ο θάνατός τους είχε συμβεί ενώ βρίσκονταν ακόμα στην άλλη πλευρά των συνόρων. Σχεδόν τέσσερα χρόνια αργότερα, τα ουγγρικά δικαστήρια καταδίκασαν τους διακινητές αυτούς σε ισόβια κάθειρξη. Το σοκ που προκάλεσε στην κοινή γνώμη το συμβάν είχε οδηγήσει στο προσωρινό άνοιγμα των συνόρων σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που επιθυμούσαν να φτάσουν στη δυτική Ευρώπη, στην αρχή του μεταναστευτικού κύματος 2015-2016.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Αυστρία #Μετανάστες #Ουγγαρία #Ευρώπη

Best of Internet