Μενού
  • Α-
  • Α+

Το ταλέντο της στο χορό και το τραγούδι αποφάσισε να δείξει η Γκρέτα Τούνμπεργκ που έκανε το πλήθος να... παραληρεί κατά τη διάρκεια συναυλίας στην Στοκχόλμη για την κλιματική αλλαγή. Η ακτιβίστρια για το κλίμα πήρε το μικρόφωνο και είπε στο πλήθος πως «δεν είμαστε άγνωστοι για να αγαπάμε», ατάκα που αποτελεί στίχο από το τραγούδι «Never Gonna Give You Up» του Rick Astley. 

Διαβάστε ακόμη: Youth4Climate: Απαισιόδοξη η Γκρέτα Τούνμπεργκ πριν από τη διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή

«Ξέρεις τους κανόνες, όπως και εγώ» απάντησε ένας νεαρός στην Γκρέτα και οι δυο τους χόρεψαν ενώ το πλήθος ζητωκραύγαζε. Μάλιστα η Γκρέτα Τούνμπεργκ δεν δίστασε να τραγουδήσει το Never Gonna Give You Up αν και δεν είναι... φωνάρα. 

https://www.youtube.com/watch?v=ViANpW8aiYohttps://www.tiktok.com/@nowthis/video/7020514830771588358

Η 18χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ είναι Σουηδή συγγραφέας και ακτιβίστρια, η οποία εργάζεται με σκοπό την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή. Έχει χαρακτηριστεί υπόδειγμα του παγκόσμιου ακτιβισμού των νέων και σύμβολο οικολογικής συνείδησης. Τον Φεβρουάριο του 2020 ίδρυσε το ίδρυμα Γκρέτα Τούνμπεργκ, μία μη κυβερνητική οργάνωση με σκοπό να ενισχύσει τον αγώνα που έχει ξεκινήσει για το περιβάλλον. Η δράση της ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2018, όταν η επίμονα επαναλαμβανόμενη διαμαρτυρία της για το κλίμα έξω από το σουηδικό κοινοβούλιο στη Στοκχόλμη προσέλκυσε το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης παγκοσμίως.

Η Τούνμπεργκ έχει λάβει σημαντικά βραβεία και τιμές για τον ακτιβισμό της. Τον Μάρτιο του 2019, τρία μέλη της Νορβηγικής βουλής και δύο της σουηδικής βουλής την πρότειναν για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Τον Μάιο του 2019 έγινε πρωτοσέλιδο του περιοδικού Time με ένα παγκόσμιο μήνυμα-έκκληση σχετικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη.

https://www.instagram.com/p/B58C1l8JLox/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA