Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης θα απαιτήσει από όλους τους δημόσιους υπαλλήλους της πόλης να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, διαφορετικά θα  κινδυνεύσουν να χάσουν τη δουλειά τους, δήλωσε ο Bill de Blasio. Παράλληλα όπως είπε ο τακτικός έλεγχος, μέσω τεστ (είτε PCR, είτε rapid test) δεν θα είναι επιλογή για τους εργαζόμενους που αρνούνται να εμβολιαστούν, αντίθετα θα οδηγούνται σε απόλυση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, το 65% από τα 9 εκατ. πολίτες της Νέας Υόρκης, είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ το εθνικό στατιστικό των ΗΠΑ είναι στο 57%. Ωστόσο οι δημόσιοι υπάλληλοι, αναμεσά τους, αστυνομικοί, πυροσβέστες και εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες, αρνούνται να εμβολιαστούν, οδηγώντας έτσι τις Αρχές στην απόφαση του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Τον Ιούλιο ο κ. de Blasio, ανακοίνωσε ότι οι υπάλληλοι της πόλεις θα πρέπει να δείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ εβδομάδας. Τον Αύγουστο οι εκπαιδευτικοί ήταν οι πρώτοι που μπήκαν στην κατηγορία του υποχρεωτικού εμβολιασμού, ενώ είχαν προηγηθεί οι υγειονομικοί. Στη Νέα Υόρκη οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 300.000

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA