Μενού
  • Α-
  • Α+

Fake news ήταν τελικά η είδηση με τον αποκεφαλισμό ενός ανερχόμενου αστεριού της γυναικείας ομάδας βόλεϊ της Καμπούλ, Mahjabin Hakimi, στις αρχές Οκτωβρίου, από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε το altnews.in, πρώην μέλος του IFCN στην Ινδία, η Mahjabin Hakimi βρέθηκε νεκρή πριν οι Ταλιμπάν εισβάλουν στην Καμπούλ. Mάλιστα στο άρθρο παρουσιάζονται πηγές που αναφέρουν ότι η Αφγανή ήταν μέλος του Σώματος Καταδρομών του Εθνικού Στρατού του Αφγανιστάν και ότι μέχρι το 2016 δεν είχε παίξει για την εθνική ομάδα της χώρας, αλλά έπαιζε σε ερασιτεχνική τοπική ομάδα.

Διαβάστε ακόμη: Αφγανή πολιτικός ευχαρίστησε Βρετανό βουλευτή γιατί την έσωσε από τους Ταλιμπάν

Η ψευδής είδηση συνοδεύτηκε και από φωτογραφίες με το υποτιθέμενο κομμένο κεφάλι της νεκρής γυναίκας, οι οποίες και αποτέλεσαν την αφορμή για να μιλήσει δημόσια ο προπονητής της μέσα από μια αποκαλυπτική συνέντευξή του στην «Persian Independent», το Μέσο το οποίο ουσιαστικά αναπαρήγαγε τα fake news.

Ωστόσο σύμφωνα με τον altnews.in εντοπίστηκαν δύο δημοσιεύσεις που έκανε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook ο Skandar Hakimi, αδερφός της Mahjabin, οι οποίες αποδεικνύουν ότι ο θάνατός της επήλθε τον Αύγουστο του 2021. Η 1η δημοσίευση κοινοποιήθηκε στις 7 Αυγούστου 2021, όταν ανέβασε μία μαύρη εικόνα, κάτω από την οποία δέχτηκε συλλυπητήρια μηνύματα. Η 2η δημοσίευση έγινε στις 9 Αυγούστου 2021, όταν ανέβασε μία φωτογραφία της αδερφής του δηλώνοντας ότι πάντα θα είναι περήφανος για αυτή. Υπενθυμίζεται ότι οι Ταλιμπάν εισέβαλαν στην Καμπούλ στις 15 Αυγούστου 2021. 

Το Aamaj News, που έχει έδρα την Καμπούλ, σε tweet που έκανε στις 20 Οκτωβρίου 2021 ανέφερε ότι η Mahjabeen Hakimi δεν αποκεφαλίστηκε από τους Ταλιμπάν και ότι σκοτώθηκε μυστηριωδώς μία εβδομάδα πριν από την πτώση της Καμπούλ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA