Μενού
  • Α-
  • Α+

Αρνητές του κορονοϊού «μπούκαραν» σε νοσοκομείο και, επικαλούμενοι τον Κώδικα της Νυρεμβέργης, άρχισαν να κατηγορούν τους γιατρούς για… «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας». Το τραγικό περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο των social media.

Μια ομάδα αντιεμβολιαστών εισέβαλε στο νοσοκομείο Colchester και άρχισαν να κατηγορούν τους γιατρούς για συνενοχή σε εγκλήματα που διεπράχθησαν στο όνομα του «κατασκευασμένου» κορονοϊού. Σε κάποιες από τις εικόνες που αναρτήθηκαν στα social media μερικοί αντιεμβολιαστές φαίνεται να δίνουν τα έγγραφα στο προσωπικό του νοσοκομείου, όπου υπάρχουν αναφορές για τον Κώδικα της Νυρεμβέργης.

Ένας από αυτούς δίνει μάλιστα σε μια εργαζόμενη αρκετούς μεγάλους καφέ φακέλους, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ένας που περιέχει «όλες τις αποδείξεις ότι ο κορονοϊός είναι μια απόλυτη απάτη». Στη συνέχεια, λέει ότι το προσωπικό του νοσοκομείου λειτουργεί παράνομα και «διαπράττεται εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και, συνεχίζοντας να επιβάλλεται και να διαδίδεται αυτό το ψέμα, είστε ένα σημαντικό κομμάτι αυτού».

Σημειώνεται ότι ο Κώδικας της Νυρεμβέργης αποτελείται από 10 αρχές, η πρώτη από τις οποίες είναι ότι η συναίνεση του ανθρώπινου υποκειμένου είναι απολύτως απαραίτητη σε κάθε πείραμα σε ανθρώπους. Άλλες αρχές αναφέρουν ότι το πείραμα πρέπει να είναι για το καλό της κοινωνίας, ότι κάθε περιττή σωματική και ψυχική ταλαιπωρία ή τραυματισμός πρέπει να αποφεύγεται και κανένα πείραμα δεν πρέπει να διεξάγεται εάν υπάρχει βάσιμος λόγος να πιστεύεται ότι μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο ή αναπηρία. Δημιουργήθηκε το 1947 ως απάντηση στη φρίκη των ναζιστικών πειραμάτων σε κρατούμενους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, αντιεμβολιαστές έχουν ισχυριστεί στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού ότι τα εμβόλια παραβιάζουν τον Κώδικα της Νυρεμβέργης, διότι είναι «πειραματικά» και – καθώς οι άνθρωποι που έλαβαν τα εμβόλια δεν είχαν ενημερωθεί για αυτό – δεν είχαν τη δυνατότητα να δώσουν τη συγκατάθεσή τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA