Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Τούρκος φωτογράφος Μεχμέτ Ασλάν αποτύπωσε στον φακό του την πιο «δυνατή» εικόνα της χρονιάς. Με τη φωτογραφία «Hardship of Life» μάλιστα αναδείχθηκε νικητής των Siena International Photo Awards (SIPA) του 2021. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στην περιοχή Reyhanli, στην τουρκική επαρχία Hatay, στα σύνορα με τη Συρία και αποτυπώνει τη φρίκη του πολέμου.

Διαβάστε ακόμη: Συγκλονιστική εικόνα: Ο γορίλας Ndakasi αφήνει την τελευταία του πνοή στην αγκαλιά του δασοφύλακα που του είχε σώσει τη ζωή

Ενας πατέρας έχει χάσει το ένα του πόδι και στηρίζεται σε πατερίτσα, ενώ κρατά ψηλά στα χέρια τον γιο του που γεννήθηκε χωρίς κάτω και άνω άκρα λόγω συγγενούς διαταραχής που προκλήθηκε από τα φάρμακα που έπρεπε να πάρει η μητέρα του όταν αρρώστησε μετά την απελευθέρωση τοξικών αερίων κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία.

Η φωτογραφία επιλέχθηκε ανάμεσα σε δεκάδες χιλιάδες εικόνες που υποβλήθηκαν από φωτογράφους από 163 χώρες.

Η συγκινητική ιστορία της φωτογραφίας

«Ιστορία της φωτογραφίας: Ενώ ψωνίζει στην αγορά στη Συρία, ο Μουνζίρ χάνει το δεξί του πόδι λόγω μιας βόμβας που πέφτει. Η σύζυγός του, η οποία ήταν έγκυος εκείνη την ώρα, εισπνέει το αέριο σαρίν (νεύρων) που απελευθερώθηκε. Ο Μουσταφά, που ήρθε στον κόσμο, ανοίγει τα μάτια του στον κόσμο χωρίς κανένα άκρο με την επίδραση του αερίου σαρίν» γράφει ο φωτογράφος στο Instagram.

https://www.instagram.com/p/CVUok-LAIpS/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA