Μενού
  • Α-
  • Α+

Τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει η είδηση πως ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, έδωσε άδεια στο Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (του οποίου διευθυντής από το 1984) για τη χρηματοδότηση σκληρών πειραμάτων με σκυλιά όπου μύγες τα τρώνε ζωντανά, αφού πρώτα οι επιστήμονες τα ακινητοποιούν, εγκλωβίζοντας τα κεφάλια τους μέσα σε κλουβιά! Το ζητούμενο ήταν να δοκιμαστούν νέα φάρμακα, όμως όταν αποκαλύφθηκαν οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν, ξέσπασαν αντιδράσεις με τα hashtag #ArrestFauci και #FauciDogTorturer να οργιάζουν στο Twitter!

Δεκάδες Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί Αμερικανοί βουλευτές εξέφρασαν την οργή τους όχι μόνο για την απαράδεκτη μέθοδο του πειράματος, αλλά και για τα χρήματα που δαπανήθηκαν. Πολλοί από αυτούς συνέταξαν επιστολή με επικεφαλής την βουλευτή Νάνσι Μέις από τη Νότια Καρολίνα, διατρανώνοντας την έντονη δυσαρέσκειά τους για το πείραμα. Ο Φάουτσι, όπως αναφέρει η «Daily Mail», κατηγορείται ότι δαπάνησε σχεδόν δύο εκατομμύρια δολάρια στα πειράματα με τα κουτάβια.

https://twitter.com/GillianMcKeith/status/1452364258356961284?ref_src=twsrc^tfw

Τα θλιβερά στιγμιότυπα δείχνουν τα κουτάβια με τα κεφάλια τους μέσα στα κλουβιά γεμάτα με έντομα. Στην επίμαχη επιστολή, την οποία συνυπογράφουν 24 βουλευτές, επισημαίνεται ότι είναι κατακριτέα η κατάχρηση κεφαλαίων και ζητούν απαντήσεις από τον Φάουτσι.

Όπως αναφέρει το σχέδιο «White Coat Waste Project», ο Αμερικανός επιδημιολόγος έστειλε 375.800 δολάρια σε ένα ερευνητικό εργαστήριο της Τυνησίας, με τους επιστήμονες να χορηγούν στα κουτάβια ένα πειραματικό φάρμακο. Το σχέδιο αυτό επισημαίνει ότι τα κεφάλια τους ήταν παγιδευμένα σε κλουβιά με τις μύγες. Η μη κερδοσκοπική οργάνωση αποκάλυψε, επίσης άλλα τρία ανάλογα πειράματα που χρηματοδοτήθηκαν από τον Φάουτσι. Οι Αμερικανοί βουλευτές ζητούν απαντήσεις από τον διακεκριμένο επιστήμονα έως τις 19 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα «Daily Mail»: «Ο δρ. Αντονι Φάουτσι δέχεται πυρά και από τα δύο κόμματα εφόσον, όπως υπογραμμίζουν στην επιστολή τους, χρησιμοποίησε τα χρήματα των φορολογουμένων για τα σκληρά πειράματα.

Αφαιρούσαν φωνητικές χορδές των σκυλιών για να μη γαβγίζουν

Μια άλλη διαδικασία, η οποία χρηματοδοτήθηκε από τους αρμόδιους φορείς με το ποσό των 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων, αφορούσε σε 44 κουτάβια με τους επιστήμονες να κόβουν τις φωνητικές τους χορδές για να σταματήσουν να γαβγίζουν. Αυτό το πείραμα, το οποίο έλαβε χώρα στο «Menlo Park» της Καλιφόρνια, περιελάμβανε την χορήγηση ναρκωτικών στα σκυλιά, προτού θανατωθούν και τεμαχιστούν.

Ένα τρίτο σύνολο δοκιμών αξίας 425.000 δολαρίων που χρηματοδοτήθηκαν από τους φορολογούμενους είδαν λαγωνικά να ουρλιάζουν από τον πόνο, ενώ υποβάλλονταν σε πειράματα στη Γεωργία. Από την πλευρά τους, οι επιστήμονες που βρίσκονται πίσω από το σχέδιο «White Coat Waste Project», ισχυρίζονται ότι τα σκυλιά νόσησαν από την ασθένεια της «νόσου των λεγεωνάριων», προτού τα θανατώσουν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA