Μενού
  • Α-
  • Α+

Οργή επικρατεί στην Τουρκία για το δημοσίευμα της Deutsche Welle, η οποία ανέφερε νωρίτερα ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απείλησε τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με παραίτηση σε περίπτωση που ο τελευταίος κάνει πράξη την απειλή να κηρύξει ως «persona non grata» τους 10 πρέσβεις, μεταξύ των οποίων και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αγκυρα, που κάλεσαν στην Τουρκία για να απελευθερώσει τον Οσμάν Καβαλά

Συγκεκριμένα, ο Φαχρετίν Αλτούν, επικεφαλής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, κατηγόρησε το γερμανικό μέσο ενημέρωσης για «κατασκευή ψευδών ειδήσεων» ενώ στη συνέχεια ανέφερε πως «σκοπός της DW με τέτοια δημοσιεύματα είναι η δηλητηρίαση των σχέσεων της Γερμανίας με την Τουρκία».

«Ο υπουργός Εξωτερικών μας διέψευσε χθες το βράδυ αυτή τη δήθεν είδηση. Ωστόσο εσείς επιμένετε σε αυτό το ψέμα. Εάν ο στόχος σας είναι η ενημέρωση, θα ανακαλούσατε αυτή την λεγόμενη είδηση και θα ζητούσατε συγγνώμη. Δεν κατασκευάζεται μόνο "ψευδείς ειδήσεις", αλλά επίσης δηλητηριάζετε τις σχέσεις Τουρκίας - Γερμανίας», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Φαχρετίν Αλτούν.

https://twitter.com/fahrettinaltun/status/1452904257842290688?ref_src=twsrc^tfw

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη, η Deutsche Welle, σε δημοσίευμά της, ανέφερε πως η απειλή για απέλαση των 10 ξένων πρέσβεων προκάλεσε ένταση ανάμεσα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας να θέτει θέμα παραίτησής του από την θέση του υπουργού Εξωτερικών, σε περίπτωση που ο Τούρκος πρόεδρος έκανε πράξη τα λεγόμενά του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA