Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένας βετεράνος υπεύθυνος όπλων ταινιών αποκάλυψε ότι του προσφέρθηκε δουλειά στην ταινία «Rust» του Άλεκ Μπάλντουιν, αλλά την απέρριψε αφού υπήρχαν «ενδείξεις ότι θα συμβεί κάποιο ατύχημα». Υπενθυμίζεται, ότι χάρη σε ένα τέτοιο ατύχημα, έχασε τη ζωή της η Χαλίνα Χάτσινς, μετά από εκπυρσοκρότηση του όπλου που κρατούσε ο Μπάλντουιν. 

Διαβάστε ακόμη: Αλεκ Μπάλντουιν: Aπειρη και απρόσεκτη η 24χρονη υπεύθυνη όπλων στην ταινία Rust

Ο Νιλ Ζορόμσκι είπε στους Los Angeles Times ότι τον προσέγγισαν στις 20 Σεπτεμβρίου και αρχικά είπε ότι «ενδιαφερόταν πολύ» να δουλέψει στο γουέστερν παραγωγής του Μπάλντουιν. Ωστόσο, έπειτα από τέσσερις ημέρες αδιάκοπων διαπραγματέυσεων, ανησύχησε ότι το «Rust» φαινόταν να είναι μια παραγωγή που έβαλε την εξοικονόμηση χρημάτων πάνω από την ασφάλεια των ανθρώπων, είπε στην εφημερίδα της Καλιφόρνια. «Αφού πάτησα "αποστολή" σε εκείνο το τελευταίο e-mail, ένιωσα, στο στομάχι μου: Θα γινόταν ένα ατύχημα», είπε στην εφημερίδα LA.

Ο Ζορόμσκι είπε ότι τώρα νιώθει στοιχειωμένος για τον θανατηφόρο πυροβολισμό της 42χρονης κινηματογραφίστριας Χάλινα Χάτσινς — πιστεύοντας ότι αν είχε αναλάβει τη δουλειά, το θανατηφόρο ατύχημα δεν θα είχε συμβεί ποτέ.«Παίρνω τη δουλειά μου απίστευτα σοβαρά», πρόσθεσε.

Μία από τις βασικές ανησυχίες του ήταν ότι η παραγωγή - με μπάτζετ σχεδόν 7 εκατομμυρίων δολαρίων - αρνήθηκε το αίτημά του να προσληφθεί ένας βοηθός για τον υπεύθυνο όπλων κι ένας οπλουργός. Λίγες μέρες αφότου απέρριψε τη δουλειά, η Hannah Gutierrez Reed – μια 24χρονη πρώην μοντέλο που είχε κάνει τη συγκεκριμένη δουλειά μόνο μια φορά στο παρελθόν, προσλήφθηκε για τη θέση. 

Ο Ζορόμσκι δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική και για το γεγονός ότι η άπειρη γυναίκα προσλήφθηκε μόλις δύο εβδομάδες πριν τα γυρίσματα, χάνοντας πολύτιμο χρόνο προετοιμασίας. «Στις ταινίες, η προετοιμασία είναι το παν, αλλά εδώ, δεν υπήρχε χρόνος για προετοιμασία, και αυτό μου έδωσε ένα κακό συναίσθημα», είπε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA