Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ο Αντονι Φάουτσι «απαντά» στους αρνητές και μιλά περί στασιμότητας και εξέλιξης

Σε όσους αρνητές στηρίζουν τις θεωρίες τους στο ότι οι επιστήμονες αλλάζουν συχνά την πολιτική ενάντια στον κορονοϊό απάντησε ο Α. Φάουτσι και στέλνει τα δικά του μηνύματα - Τι είπε για τις προστατευτικές μάσκες

Άντονι Φάουτσι (Πηγή: ASSOCIATED PRESS)
Άντονι Φάουτσι (Πηγή: ASSOCIATED PRESS)

Μια συζήτηση που θα έπρεπε να έχει γίνει καιρό τώρα, άνοιξε ο Άντονι Φάουτσι μιλώντας σε εκδήλωση του Politico (Health Care Summit 2021. Ο κορυφαίος αμερικανός λοιμοξιολόγος αναφέρθηκε στην ανάγκη οι πολίτες να κατανοήσουν ότι η αλλαγή κατευθυντηρίων γραμμών και πολιτικής όσον αφορά στον κορονοϊό έχει να κάνει με το γεγονός ότι «βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία δυναμική και σε εξέλιξη κατάσταση».

O επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Προέδρου των ΗΠΑ, σημείωσε ότι μόνο όταν πέρασαν εβδομάδες και μήνες από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού έγινε πολύ ξεκάθαρο ότι ο ιός εξαπλωνόταν εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο και διευκρίνισε ότι «50-60% των μολύνσεων μεταδίδονταν από κάποιον που ήταν χωρίς συμπτώματα ή κάποιον που δεν ανέπτυξε ποτέ συμπτώματα ή κάποιον που ήταν σε προσυμπτωματικό στάδιο της μόλυνσης».

Εξήγησε παράλληλα ότι «αυτή η συνειδητοποίηση είχε αντίκτυπο στην αλλαγή στις κατευθυντήριες γραμμές και τις συστάσεις σχετικά με τις μάσκες».

Ο 'Αντονι Φάουτσι επισήμανε ότι «ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι όταν βρίσκεσαι αντιμέτωπος με μία στατική κατάσταση που τίποτα δεν αλλάζει» σπάνια αλλάζουν οι συστάσεις και διευκρίνισε ότι «όταν σε πραγματικό χρόνο τα πράγματα εξελίσσονται και έχεις περισσότερες πληροφορίες βασισμένες σε γεγονότα τότε πρέπει να κάνεις κατάλληλες αλλαγές με βάση τα σημάδια». Τέλος, τόνισε ότι «όταν ακολουθείς την επιστήμη και η κατάσταση την οποία αντιμετωπίζεις αλλάξει, οι επιστημονικές πληροφορίες επίσης θα αλλάξουν».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Άντονι Φάουτσι #Κορονοϊός #ΗΠΑ #Πανδημία

Best of Internet