Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι ισχυρισμοί και τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να έκανε πίσω στο θέμα των 10 πρέσβεων έχει κάνει έξαλλο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει ενάντια σε όσους θεωρούν πως έχει «μαλακώσει». Ο πρόεδρος της Τουρκίας, μετά τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να υπαναχώρησε στο ζήτημα με τους δέκα πρέσβεις για την υπόθεση Οσμάν Καβαλά -μετά και την απειλή παραίτησης από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου- προχώρησε σε δηλώσεις, όπου ανέφερε ότι πάντα βρίσκεται σε θέση επίθεσης. «Στο δικό μου βιβλίο δεν υπάρχει η λέξη υποχώρηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε στη συνέχεια ευθαρσώς, ότι αγνοεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης αλλά και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), τονίζοντας μάλιστα ότι είναι ανυποχώρητος στις αποφάσεις του. «Πώς λένε πως υποχώρησα εγώ; Εγώ είμαι σε επίθεση. Στο δικό μου βιβλίο δεν υπάρχει η λέξη της υποχώρησης! Εγώ δεν περιμένω κάτι (από το Συμβούλιο της Ευρώπης). Το Συμβούλιο ας κάνει αυτό που ξέρει. Θα δούμε τι θα κάνουν. Θα ακούσουμε και το ΕΔΑΔ, και αφού ακούσουμε εμείς θα κάνουμε ό,τι πρέπει. Εγώ ως πρόεδρος της Τουρκίας δεν κοιτάζω τι λέει ο ένας ή ο άλλος. Αυτός είναι ο τρόπος ανατροφής μου, κι αυτή την ηθική έχω. Και μέχρι να πεθάνω θα ακόλουθησω αυτή την κατεύθυνση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Στο μεταξύ, όπως γίνεται γνωστό και από τον τουρκικό Τύπο, η Αγκυρα προαναγγέλλει αυξημένη παρουσία τουρκικών ερευνητικών σκαφών και γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, και σε περιοχές της λεγόμενης «τουρκικής δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου». Παράλληλος στόχος της είναι η δημιουργία άλλων δύο πυρηνικών σταθμών πέραν του Ακουγιου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA