Μενού
  • Α-
  • Α+

Τρία δημοτικά σχολεία στην πολιτεία της Νέας Υόρκης απαγόρευσαν τις αποκριάτικες στολές από την επιτυχημένη σειρά του Netflix, Squid Game, λόγω φόβου ότι θα μπορούσαν να προκαλέσουν βία. Σύμφωνα με τη νοτιοκορεάτικη σειρά, εκατοντάδες άνθρωποι που παλεύουν με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, λαμβάνουν μία περίεργη πρόσκληση, η οποία τους καλεί να πάρουν μέρος σε κάποια άκακα, όπως πιστεύουν, παιδικά παιχνίδια. Το έπαθλο του νικητή είναι παραπάνω από δελεαστικό, η τιμωρία όμως του χαμένου είναι ο θάνατος. 

Οι γονείς στις ΗΠΑ έχουν φρικάρει με το περιεχόμενο της σειράς και για αυτό έστειλαν απεγνωσμένα e-mails στη διεύθυνση των σχολείων των παιδιών τους για να απαγορευτούν οι στολές της σειράς ενόψει Χάλογουιν, πράγμα που έγινε. Τουλάχιστον τρία δημοτικά σχολεία της Νέας Υόρκης έκριναν ακατάλληλες τις συγκεκριμένες στολές κι έπεται συνέχεια. Φυσικά, υπάρχουν και γονείς που διαφωνούν με τη συγκεκριμένη κίνηση, λέγοντας πως «απλά είναι μια σειρά, μην αφήνετε τα παιδιά σας να την δουν». 

Στις ΗΠΑ έχει ξεκινήσει το Halloween και όπως φαίνεται, το... Squid Game θα έχει την τιμητική του. Πολλοί μαθητές πηγαίνουν ντυμένοι με τον χαρακτηριστικό τρόπο της σειράς του Netflix, με συνέπεια να δημιουργούνται πολλά ευτράπελα και σε μερικές περιπτώσεις, ακόμη και επεισόδια.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA